Andros este un arhipelag în Bahamas, cea mai mare din cele 26 insule locuite din Bahamas. Turismul este cea mai mare industrie din Andros Island. De la Nicholls Town în partea de nord la Little Creek în partea de sud sunt 35-40 de hoteluri, moteluri, staţiuni, pensiuni și case de vacanţă, cu un total de aproximativ 400 de camere. Turiştii care vin aici sunt în principal scafandri, atraşi de bariera de recif, pescari și cei care caută o destinaţie pentru relaxare.

Small Hope Bay Lodge
Small Hope Bay Lodge

Andros Island a fost locul primelor două staţiuni cu activităţi dedicate pentru scufundări din lume. Acestea au fost fondate de doi canadieni: Small Hope Bay Lodge lângă Fresh Creek, fondat de Dick Birch în anul 1960, resortul continuă să funcționeze ca o staţiune de scufundare. Cea de a doua staţiune de la North Blanket Sound a fost fondată de Archie Forfar în 1962, în prezent aici este o şcoală ce oferă cursuri de scufundări şi navigaţie.

Citește și:  Weekend relaxant în Grădina Luxemburg din Paris

Insula Andros este înconjurată de sute de kilometri pătraţi de locuri în care se pescuiește. Anual la Andros se ţin o serie de festivaluri: Crabfest la Fresh Creek în fiecare lună iunie, Regata anuală de la Bluff Morgan, Festivalul Conch, Junkanoo local și festival Goombay între Crăciun și Anul Nou, Festivalul Piraţilor, precum și festivaluri dedicate fructe de mare cum este şi „Seafood Splash & Chickcharnie Festival”.

Insula Andros are patru aeroporturi cu piste pavate: Aeroportul San Andros la Nicholls Town, Aeroportul International Andros Town situat la Fresh Creek, Aeroportul Clarence A. Bain la Mangrove Cay și Aeroportul Congo Town în Europa de Sud Andros. Andros Town International este un port internațional de intrare pentru piloți privați.

Andros beach

Turiştii pot alege dintr-o varietate de activităţi precum plimbări cu caicul, observare de pasări, excursii pe jos pe insulă, snorkling, scufundări sau pescuit de mare adâncime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.