Acre sau Accra este un oraș în regiunea câmpiei de coastă din nordul Israelului, la extremitatea nordică a golfului Haifa. Orașul este unul dintre cele mai vechi situri locuite din lume. Istoricii greci se refereau la oraș ca Ake, ce înseamnă „leac”. Potrivit mitului grec, Heracles a găsit aici ierburi curative pentru a-şi vindeca rănile. Josephus îl numește Akre. Numele a fost schimbat de Antiohia Ptolemaida la scurt timp după cucerirea lui Alexandru cel Mare.

Moscheea Jezzar Pașa
Moscheea Jezzar Pașa

Oraşul Vechi a fost desemnat de către UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial. Începând cu anii 1990 au fost efectuate săpături arheologice pentru a păstra siturile antice din Acre. Un punct important turistic este Moscheea Jezzar Pașa, care a fost construită în 1781. Jezzar Pasha și succesorul lui Suleiman Pașa, sunt îngropaţi într-un cimitir mic aflat lângă moschee. Într-un altar pe al doilea nivel al moscheii se păstrează un fir de păr din barba profetului Mahomed, acesta este păstrat și prezentat la ceremonii speciale.

Citește și:  Amparai - Sri Lanka: Orașe de vizitat
cetatea Acre
cetatea Acre

Vizitatorii pot merge la actuala clădire care constituie cetatea din Acre, o fortificație otomană construită pe temelia cetăţii Hospitallerian. În timpul secolului al XX-lea cetatea a fost utilizată în principal ca o închisoare și ca loc pentru spânzurătoare. O vizită la Hamamul Al-Basha este obligatorie. Construit în 1795 de către Jezzar Pasha, hammamul Acre are o serie de camere calde și o baie de aburi hexagonală cu o fântână de marmură. Duşurile de aici au funcţionat până în anul 1950.

Turiştii pot vizita şi locurile sfinte Baháí care se regăsesc în interiorul dar şi în jurul oraşului Acre. Bahá’u’lláh a fost un prizonier al Imperiului Otoman care a creat această credinţă. Bahá’u’lláh şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în conacul de Bahjí, în afara Acrei, astăzi un loc sfânt de pelerinaj pentru adepţii Baháí. Bahá’u’lláh a murit la 29 mai 1892 în Bahjí.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.