Anul 2024 vine, ca orice an nou, cu o serie de potenţialităţi, pe care fiecare încearcă să le intuiască, să le descifreze şi să le valorifice în acord cu propriile dorinţe, planuri, aspiraţii. Numerologii spun că anul care tocmai a început stă sub semnul semnificaţiilor simbolice pe care i le conferă cifra 8, deoarece 2024 poate fi redus la un singur număr adunând cifrele sale: 2 + 0 + 2 + 4 = 8.

Înţelegând simbolistica numerelor şi a combinaţiilor de numere, consideră numerologii, fiecare poate gestiona evenimentele şi experienţele prin care trece, poate identifica posibilele energii sau tendinţe, poate influenţa evoluţia propriei vieţi.

Chiar dacă numerologia este considerată, în general, o pseudoştiinţă, bazată pe complicate legi ale matematicii astrale, pe credinţa într-o relaţie ocultă intre un număr şi unul sau mai multe evenimente coincidente, servind astrologilor pentru definirea destinului uman, realitatea (inclusiv experimentele ştiinţifice) ne arată că nu există hazard, există numai situaţii al căror sens, din neatenţie, din orgoliu, din indiferenţă, îl înţelegem mai puţin sau deloc.

Nu se ştie exact când s-au pus bazele numerologiei, dar este cert că, încă din antichitate, egiptenii, indienii, romanii, babilonienii, grecii foloseau numerologia, pe care o numeau şi “aritmomanția” (sau știința predicțiilor după numere), convinşi fiind că numerele nu sunt “inerte”, că ascund taine care nu pot fi descifrate decât de către cei care înţeleg şi acceptă că acestea pot avea semnificaţii mai profunde, că au “vibraţii” care influenţează destinul (Pitagora) şi că exprimă o ordine desăvârşită a lumii şi a Universului.

Nu trebuie să ratăm “ceasul”!…

Anul 2024 si energiile sale subtile
Anul 2024 si energiile sale subtile

Pe de o parte, civilizaţia modernă ne-a făcut să gândim despre realitate, inclusiv despre numere, ca fiind ceva exterior conştiinţei umane, iar, pe de alta, numerele sunt atât de prezente în vieţile noastre, în atât de multe feluri, încât ne-am obişnuit să le percepem ca pe o banalitate.

Le folosim ca noţiuni abstracte, în ştiinţe, în realitatea imediată, pentru a exprima cantitatea, pentru a măsura, pentru a evalua, a compara o mărime cu o alta etc., iar când este vorba de numerologie, tendinţa celor mai mulţi este de a discredita sau de a ignora posibilele energii şi tendințe/ latențe asociate numerelor.

Interesantă este, totuşi, în prezent, schimbarea de perspectivă asupra energiilor subtile care ne guvernează existența (implicit cele asociate numerelor), adusă de câţiva oameni de ştiinţă remarcabili, care nu ezită să reconsidere vechile învăţături din perspectiva descoperirilor actuale.

Brian Josephson, de pildă, laureat al Premiului Nobel pentru fizică, acordat pentru munca sa de pionierat privind “tunelul cuantic”, interesat deopotrivă de “filosofia minții” și, în special, de problema minte-corp, este unul dintre puținii oameni de știință care susțin că fenomenele parapsihologice (telepatia, psihokineza și alte aspecte paranormale) pot fi reale.

Acesta declara, într-un interviu, că: “Suntem în zorii unor descoperiri importante pentru fizică. Avem de-a face cu o nouă formă de energie, cu legile ei specifice. Oamenii de ştiinţă “respectabili” nu vor să audă de astfel de descoperiri, dar eu cred că vor rata “ceasul”. Trecând de la materie la energie, fizica a deplasat cercetările spre fenomene extrem de subtile şi inteligente. Punându-se în evidenţă tot mai mult ordinea care există în Univers, va trebui să se ajungă şi la o înţelegere superioară a acesteia”.

Anul 2024 – posibilele energii şi tendințe/ latențe asociate cifrei 8

Anul 2024
Anul 2024

Aşadar, în numerologie, se pot folosi cifrele dintr-un an pentru a interpreta posibilele energii sau tendințe asociate cu respectivul an. Pentru a interpreta anul 2024 numeric și simbolic, acesta poate fi redus la un singur număr adunând cifrele sale: 2 + 0 + 2 + 4 = 8.

Citește și:  Ariciul şi vulpea – strategii pentru a reuşi în viaţă. Arta şi ştiinţa predicţiilor. Eşti “vulpe” sau “arici”?

Anul 2024, adică anul universal 8, după 2023, care a fost un an al introspecţiei şi al marilor răsturnări de situaţie, poate aduce o cale către împlinire şi echilibru (este numărul cubului – 2 la puterea a treia – care poate avea semnificații legate de stabilitate si trăinicie).

În numerologie, 8 este adesea asociat şi cu abundența, puterea şi succesul material. Acest număr reprezintă, de asemenea, echilibrul între lumea materială și cea spirituală. Poate aduce oportunități pentru creștere financiară, succes în afaceri și realizări în planuri pe termen lung.

Este un număr care încurajează asumarea responsabilității și dezvoltarea unei abordări practice și echilibrate în atingerea obiectivelor. Anul 2024, prin “vibraţia” lui 8, aduce contexte pentru realizări concrete și activarea influenței personale și profesionale.

Numărul 8 este şi un simbol puternic al norocului, al ambiției și expansiunii. În anul 2024, 8 ne va aduce dragoste sau posibilitatea de a găsi persoana potrivită. De asemenea, numărul 8 este asociat simbolic cu planeta Saturn și va trebui să învățăm să ne stabilim limitele, să construim o plasă de siguranță sau un plan de “joc” bine pus la punct, să ne controlăm mai bine finanțele – atât veniturile, cât și cheltuielile, să folosim timp de așteptare strategic.

Anul 2024/ Anul universal 8 – un simbol al potențialului nelimitat

Anul universal 8
Anul universal 8

8 întors pe orizontală devine simbol al infinitului, cu rădăcini adânci în spiritualitatea multor culturi, sugerând perfecţiunea, armonia cosmică desăvârşită, ciclul nesfârşit al vieţii, regenerarea perpetuă, armonia între forțele opuse și complementare (Yin şi Yang), dar şi forţa interioară.

În anul 2024, numărul 8 invită la explorarea unor căi de creștere financiară și materială. Este un moment bun pentru a crea parteneriate puternice, atât profesional, cât și personal. Pentru unele relații, acesta va fi un moment definitoriu – un timp pentru a consolida sau a reconsidera angajamente trecute și prezente. Conexiunile din trecut ar putea reveni la viață, oferind noi oportunități și perspective.

Pentru cei care aspiră la expresia artistică, anul 2024 va fi un an al realizării creative. Arta, muzica, arhitectura și tehnologiile înalte, precum inteligența artificială, vor fi domenii de expansiune majoră. Dificultățile financiare nu vor fi obstacole, ci catalizatori pentru creativitate și inovație. Se pot crea, de asemenea, legături cu personalități puternice sau neobișnuite.

Se vor ivi circumstanțe perfecte pentru a avansa în carieră, fie în domeniul artistic, fie in cel al afacerilor, politic sau profesional. Inițiativele profesionale vor avea un succes marcat, iar proiectele se pot extinde la nivel internațional. Cei care aspiră la astfel de realizări trebuie să fie pregătiți să facă față, cu încredere și perseverență, acestor provocări.

Anul 2024 – favorabil transformării personale

Numerologie
Numerologie

Desigur, în funcţie de anul personal, anul universal 8 va avea reverberaţii diferite. De asemenea, anul 2024 trebuie interpretat şi în raport cu evenimentele majore şi cu tendințele sociale, politice și economice care se vor manifesta. Aceste evenimente pot adăuga nuanțe specifice semnificației simbolice şi vibraţionale a anului.

Dincolo de toate acestea însă, oricine intenţionează să facă o schimbare majoră în viaţă, să-şi împlinească aspiraţiile, trebuie să ştie că, în anul 2024, acestea sunt posibile, dacă va acorda o atenţie sporită lucrurilor, faptelor şi oamenilor din jur, având încredere în intuiţii, sesizând coincidenţele, pentru că energiile subtile veghează şi aşteaptă să fie valorificate în cel mai favorabil mod cu putinţă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.