Foarte multe persoane cumpără apă îmbuteliată deoarece doresc să evite poluanții chimici folosiți pentru purificarea apei de la robinet. Apa îmbuteliată este promovată agresiv ca o apă pură și sănatoasă, atât la televizor cât și prin alte mijloace media. Din păcate în foarte multe cazuri, mai exact o treime din producție, apa îmbuteliată este contaminată cu bacterii sau chimic. Apa poate să conțină arsenic, nitrați, compuși cancerigeni sau chiar bacterii coliforme. Aceste informații au fost publicate pe site-ul NRDC.org – National Resources Defense Council.

Apa imbuteliata1

Aceste informații se bazează pe studii din afara țării, nu putem decât să sperăm că la noi în țară lucrurile stau mai bine.

Ceea ce este și mai șocant este faptul că apa îmbuteliată nu este tot timpul testată. O organizație din America a reușit să facă o dezvăluire șoc. Au fost testate peste 10 tipuri de apă îmbuteliată de la diferite companii. Toate cele 10 produse testate au conținut atât bacterii cât și poluanți chimici, în îceași cantitate de apă ca la robinet. Poate ați auzit pe multi zicând la mișto că nu dau banii pe apa îmbuteliată pentru că nu au încredere, specificând că apa este defapt de la rețea. Sursa informațiilor este același site menționat anterior.

Citește și:  Graul - origine, cultivare, beneficii

Apa imbuteliata11

EWG.org menționează că producătorii de apă îmbuteliată nu erau obligați să dezvăluie rezultatele testelor. Rezultatele testelor pentru apa de la rețea erau făcute publice. Rezultatele testelor erau mascate cu ajutorul unor legi ce le permitea să păstreze secret ce conține apa, fiind secret de fabricație. Gustul apei este dat de combinația elemenților chimici și a bacteriilor prezente în apă.

Același site esitimează ca 40% din producție este exact ca și apa de la robinet și nu a suferit nici un tratament chimic înainte de îmbuteliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.