Localizată la 15 mile distanță de nordul Venezuelei, în apele calde ale Caraibelor de Sud, Aruba este lăcașul plajelor cu nisip alb, temperaturilor excelente pentru băi de soare interminabile și lăcașul propice pentru a cunoaște oameni noi, deschiși și dispuși să împărtășească din secretele frumuseților locale.

Bogăția și multiculturalitatea trecutului se reflectă în bucătăria, arhitectura locului și tradițiile localnicilor. Ce a început ca teritoriu locuit strict de ameridieni a evoluat ca punte de legătură între Spania și Olanda , iar astăzi este o parte integrantă a Regatului Țărilor de Jos. Primii localnici s-au format în jurului tribului sud american, The Caquetio of the Arawak. Aceștia erau formați din pescari, vânători și alte grupări care depindeau de mare pentru a supraviețui.

steag Aruba

Steagul Arubei a fost adoptat oficial în data de 18 martie 1976, împreună cu imnul „Aruba Dushi Tera”. Albastrul steagului reprezintă marea ce înconjoară Aruba, galbenul indică bogăția , roșul este pentru iubire , iar albul pentru piscinile imaculate.

Atunci când exploratorul Alonso Ojeda a decsoperit Aruba în anul 1949, a încercat să o anexeze Spaniei numind-o „La isla de los gigantes” – Insula Giganților, după dimensiunile localnicilor. Insula are 19 mile lungime și 6 lățime, cu o suprafață totală de 70 de mteri pătrați. Spre deosebire de alte insule din Caraibe, climatul Arubei este uscat , astfel arareori pot fi întâlnite ploi. Atât pe coasta sudică, cât și estică se ridică orașul capitală Oranjestad, gazdă pentru majoritatea hotelurilor și resorturilor all-inclusive, cât și pentru Aeroportul Internațional Queen Beatrix.

Palm Beach Aruba
Palm Beach Aruba

În interiorul insulei este amplasat parcul național Arikok , o rezervație pentru o varietate de animale sălbatice, plante, formațiuni de pietre etc. Pentru un relaș total, plajele sunt mereu alabastre, iar apele line. Iar, pentru ca turistul să poată simți liniștea mării înăuntrul său, poate beneficia de un tratament format după meniuri exotice. Poularitatea insulei se datorează soarelui, nisipului, mării și ospitalitții localnicilor. Dar lista nu se termină aici, putând fi incluse și stabilitatea politică, siguranța, activitatea de nightlife, restaurante și cumpărături.

Citește și:  Libia : Țări de vizitat

Hotelurile sunt concentrate pe două mari arii: hotelurile înalte în Palm Beach și cele scunde în Eeagle Beach și Punta Bravo. Majoritatea hotelurilor prezente azi sunt sub tutela unui proprietar și cunoscute ca branduri internaționale. Renumele Arubei a rămas constant de-a lungul timpului.

aeroport Aruba

Aeroportul, construit în anul 1972 și extins în 1987, a fost recent modernizat. Serviciul de imigrații americane și vama americană au făcut posibile acest fapt. Insula, de asemenea, pune la dispoziția oaspeților o paletă largă de preparate derivate din peste 90 de bucătării internaționale. Aromele caraibiene, cele olandeze, sud- americane și europene sunt doar câteva dintre gusturile de bază ale farfuriilor.

Cu peste 100 de resorturi și hoteluri, incluzându-le pe cele din capitala Oranjestad, Aruba nu încetează să iumească prin tot spectrul de servicii pe care îl pune la dispoziția oaspeților. Clasicele piciorușe de broască sau ficat proaspăt, tapas spaniol, keshi yena – carne condimentată, înfășurată într-o bucată de cașcaval – funchi și multe altele nu lipsesc din meniurile care, cu siguranță satisfac curiozitatea celui mai pretențios client.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.