Autismul şi ADHD (Tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate) afectează, la momentul actual, milioane de persoane la nivel global. Deşi s-au făcut progrese în abordarea acestor tulburări comportamentale, atunci când este vorba de explicarea cauzelor, de criteriile de diagnostic, de găsirea şi aplicarea unor metode de gestionare şi ameliorare (neexistând tratament medicamentos), opiniile specialiştilor diferă sau rămân la un anumit nivel, în absenţa certitudinilor.

În lume, se estimează că autismul afectează în jur de 25 de milioane de persoane, iar cu ADHD sunt diagnosticaţi peste 51 de milioane de copii şi adolescenţi, numărul celor afectaţi crescând alarmant. La modul cel mai general, în medicină, autismul se defineşte ca o tulburare neuropsihiatrică, legată de procesarea informaţiei din creier, de alterarea organizării şi a conexiunilor dintre neuroni, făcându-se doar presupuneri asupra cauzelor.

Autismul şi ADHD-ul, din perspectivă tradiţională. Lupta cu necunoscutul

Autism si ADHD, Sursa: Parade
Autism si ADHD, Sursa: Parade

În funcţie de diversele studii, autismul este explicat fie prin cauze genetice, prin interacţiuni neaşteptate între gene sau prin mutaţii rare ale acestora, fie prin excesul de sinapse generat de hiperactivitatea proteinei mTOR. In studiile mai noi, s-a avansat ideea că incidenţa autismului ar putea fi legată şi de expunerea la poluanţi, fără ca aceste supoziţii să ofere totuşi răspunsuri mulţumitoare. În absenţa unui tratamet medicamentos specific, principala abordare terapeutică este psihoterapia.

Tulburarea hiperactivă cu sau fără deficit de atenţie (ADHD), care se manifestă la vârsta copilăriei şi a adolescenţei şi care, la aproximativ 15% dintre cazuri, poate persista şi la vârsta adultă, se caracterizează prin dificultăţi de atenţie şi concentrare în îndeplinirea sarcinilor, în controlarea reacţiilor afective, a furiei, agitaţiei, prin schimbări bruşte de dispoziţie şi o mulţime de alte manifestări şi tulburări asociate.

Şi în cazul ADHD, în pofida eforturilor făcute de neurologi, psihologi, psihiatri, cauzele sunt, în mare parte, necunoscute, presupunându-se că poate fi vorba de un cumul de aspecte de natură genetică şi de interacţiuni cu mediul şi cu factorii sociali, fără să se fi clarificat, până la ora actuală, mecanismele care intervin într-o astfel de tulburare.

Pentru ameliorarea simptomelor de ADHD, deocamdată, se recomandă terapii comportamentale şi psihologice, uneori şi tratament medicamentos, dar care nu conduce la vindecare, ci la ameliorarea temporară a simptomelor. Mai mult, unii neurologi susţin că, de fapt, această tulburare de comportament numită ADHD este o “sumă de simptome” care ar trebui analizate printr-o anamneză completă a pacienţilor, prin cunoaşterea antecedentelor familiale şi a istoricului acestora, în vederea unor terapii individualizate.

Autismul şi ADHD – o abordare inedită, care a ajutat zeci de mii de oameni să se vindece, graţie unui om extraordinar, Anthony William

Anthony William, Sursa: The Times
Anthony William, Sursa: The Times

Anthony William este numele americanului care a ajutat zeci de mii de oameni să se vindece de boli greşit diagnosticate, greşit tratate sau despre care medicina clasică ştie încă prea puţin. A obţinut rezultate spectaculoase, inclusiv în cazul pacienţilor care sufereau de mulţi ani şi care nu mai aveau nicio speranţă.

Autismul, ADHD-ul, scleroza multiplă, boli autoimune, tiroidita lui Hashimoto, boala Lyme, depresia, alte tulburări neurologice, maladii provocate de virusul Epsein-Barr, inflamaţii cronice şi o mulţime de alte afecţiuni s-au vindecat cu ajutorul tratamentelor naturale şi a metodelor lui Anthony William, în care nutriţia joacă un rol fundamental.

Anthony William se prezintă ca “Medium medical” şi este autorul a nenumărate cărţi în care expune metodele sale de vindecare, dietele şi puterile vindecătoare ale fructelor, legumelor, ierburilor şi ale altor alimente naturale, cu impact extraordinar asupra organismului şi fără niciun fel de riscuri.

Anthony William are o calitate unică, aceea de a fi ghidat de un “spirit” din viitor, un “înger”, după cum însuşi mărturiseşte, care îi furnizează detalii excepţional de precise despre starea de sănătate a celor care vin să fie consultaţi, care îl ajută să vadă şi să înţeleagă blocajele, infecţiile, zonele bolnave şi care îi explică în ce fel aceştia pot fi vindecaţi.

Anthony William, carti
Anthony William, carti

Exactitatea observaţiilor sale şi rata vindecărilor, ieşite din comun, i-au adus respectul, încrederea a zeci de mii de persoane din toate părţile lumii. El este şi un sprijin de nădejde pentru mulţi medici care îi cer ajutorul în cazurile dificil de diagnosticat şi de tratat.

La vârsta de numai patru ani, aşa cum însuşi povesteşte în cartea sa, “Medium Medical”, “spiritul” i-a indicat faptul că bunica sa suferea de cancer la plămâni. Părinţii au fost şocaţi de ceea ce spunea copilul, dar, mai târziu, examenele medicale au confirmat boala bunicii sale.

De-a lungul întregii sale vieţi, Anthony William şi-a pus harul extraordinar, care îi permite să “vadă” ceea ce ştiinţele mdicale vor afla, probabil, în zeci de ani de aici înainte, în slujba oamenilor, cu onestitate, compasiune, cu inteligenţă, cu devotament, cu rezultate excepţionale, confirmate.

Mediumul american, în toate cărţile sale, insistă pe faptul că oamenii sunt diferiţi, au vieţi diferite, sentimente care îi definesc, că metodele de vindecare, în cazul oricărei boli, trebuie să ţină seama de particularităţile individuale, iar cel bolnav trebuie să fie ajutat să-şi descopere puterea spiritului, care poate totul, chiar şi atunci când organismul este lipsit de puteri.

Ce spune Anthony William despre autism şi ADHD? Metalele grele, aromele naturale şi funcţionarea creierului

Autismul şi ADHD, mari sperante de vindecare
Autismul şi ADHD, mari sperante de vindecare

Anthony William porneşte de la constatarea că cele două tipuri de afecţiuni – Tulburarea deficitului de atenţie (ADD) şi Hiperactivitatea şi impulsivitatea – sunt considerate ADHD numai atunci când manifestările devin extreme, adică atunci când copilul are dificultăţi de a funcţiona normal acasă, la şcoală, în mediul social. Iar dacă simptomele merg un pas mai departe, acestea de încadrează deja în categoria autismului.

În marea de incertitudini din medicina clasică, legate de autism şi ADHD, Anthohy William vine cu un punct de vedere care schimbă total datele despre aceste boli. El spune că principala cauză a Tulburării de deficit de atenţie şi hiperactivitate şi a autismului este reprezentată de metalele grele toxice, mercurul în primul rând (responsabil şi pentru alte boli însoţite de convulsii) şi, în al doilea rând, aluminiul, metale care pot ajunge în canalul cerebral median, cel care desparte cele două emisfere ale creierului.

Metale toxice
Metale toxice

Aceste metale grele pot ajunge în corpul unui nou-născut din organismul mamei, iar de la tată, în momentul concepţiei, mercurul transmiţându-se de la o generaţie la alta. În timpul vieţii, metalele grele toxice pot intra în organism dintr-o mulţime de alte surse: dozele din aluminiu ale băuturilor răcoritoare, folia de aluminiu utlizată în bucătărie, pesticidele, fungicidele, erbicidele, vopselele, conductele din cupru etc.

Mercurul, cel mai nociv dintre metalele grele, se poate transmite de la o generaţie la alta, acumulând progresiv putere, fiind responsabil de Tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate şi generând autismul, dar şi de alte boli grave, putând să se fixeze oriunde în organism, slăbind sistemul imunitar, alimentând viruşii şi bacteriile. Dacă mai şi oxidează, distruge orice ţesut în calea sa.

Odată pătrunse în organism, în cazul copiilor, al căror canal dintre emisferele cerebrale este liber, metalele grele tind să se fixeze în această zonă, blocând transmisiile electrice şi energetice dintre cele două emisfere. O astfel de situaţie sileşte creierul copilului să caute alte modalităţi pentru aceste schimburi. Sunt accesate şi activate, în felul acesta, inconştient, regiuni ale creierului pe care altfel oamenii nu le folosesc decât la vârsta maturităţii.

Arome naturale, MSG, Sursa: Food Navigator
Arome naturale, MSG, Sursa: Food Navigator

Autismul, mai exact faptul că există un spectru al autismului, cu simptome diferite, de la un copil la altul, se explică, spune Anthony William, prin depunerea mai multor straturi de metale grele, care interferează la intensităţi diferite cu energia canalului cerebral median.

Un alt mare pericol pentru organism îl reprezintă aromele naturale (de fructe, de vanilie, de ciocolată etc.), aceste toxine ascunse sub deghizarea unor aditivi “inofensivi”. În realitate, astfel de arome “naturale” sunt MSG (monoglutamat de sodiu), o neurotoxină care se acumulează în creier, distrugând neuronii şi celulele gliale.

Aromele naturale, care uneori se adăugă şi în cele mai pure şi organice alimente, agravează nu numai autismul si Sindromul de deficit de atenţie/hiperactivitate, dar pot provoca şi alte afecţiuni: migrene, Alzheimer, demenţă, Parkinson, insomnie, tulburări de memorie, hipertiroidie etc.

Copiii indigo şi potenţialul lor excepţional

Copiii indigo, Sursa: Your Tango
Copiii indigo, Sursa: Your Tango

Depunerea de metale grele toxice în canalul celebral median, urmată de accesarea unor zone nefolosite ale creierului şi, prin urmare, dezvoltarea unui mare număr de neuroni, se petrece – spune mediumul american – până în jurul vârstei de patru ani. În această perioadă, copilul aflat într-o astfel de situaţie devine un “copil indigo”.

Conceptul de “copii indigo” sau “copiii mileniului al III-lea” a fost folosit mai demult, încă din anii 1970, desemnând o categorie de copii cu o personalitate deosebită, cu un potenţial excepţional, înzestraţi cu puterea de a schimba ceea ce este vechi, depăşit, mulţi fiind diagnosticaţi, în copilărie, cu ADHD.

Anthony William spune că aceşti copii – copiii indigo – care suferă de ADHD şi de autism, îşi dezvoltă neuroni cerebrali speciali, care le conferă capacităţi intuitive accentuate (citesc gândurile şi sentimentele celor din jur), în pofida faptului că par închişi şi anti-sociali.

Atenţia focalizată asupra sinelui, în cazul acestor copii, s-ar explica prin faptul că sunt copleşiţi de abundenţa de informaţii pe care ei le pot percepe de la cei din jur. Ei simt că sunt diferiţi şi, din această cauză, tind să fie mai rebeli, nu se adaptează, sunt agitaţi.

În jurul vârstei de 18 ani, canalul median dintre cele două emisfere cerebrale se închide, fluxul energetic dintre ele se diminuează. Este un fenomen normal, făcând parte integrantă din procesul de creştere şi maturizare.

Citește și:  Nomofobia şi FoMO – în topul dependenţelor secolului XXI

În cazul celor care suferă de ADHD şi de autism, în timpul acestui proces, metalele grele sunt închise în canal şi persoanele respective vor continua să manifeste simptome ale acestor boli, dacă nu se face nimic pentru eliminarea metalelor şi dacă nu se va evita expunerea în continuare la metale grele.

Autismul şi ADHD – tratarea după metoda lui Anthony William. Rezultatele sunt spectaculoase

Copiii indigo si autismul
Copiii indigo si autismul

Referindu-se la faptul că medicii, pentru tratarea ADHD-ului, propun adeseori amfetamine, adică “ultimul lucru de care ar avea nevoie un copil hiperactiv, care nu se poate concentra”, Anthony William subliniază că se pot obţine rezultate in felul acesta, dar pe termen scurt şi cu efecte secundare periculoase.

Accesarea, sub influenţa metalelor grele, a porţiunilor din creier, de regulă nefolosite, şi producerea unui număr mare de neuroni evoluaţi necesită cantităţi mari de glucoză (principala hrană a creierului), de 2-3 ori mai mare decât pentru un creier obişnuit. Când un copil nu primeşte suficientă glucoză pentru hrana creierului, amfetaminele stimulează glandele suprarenale pentru a produce adrenalină, utilizată de creier în locul glucozei. Pe moment, acest lucru stabilizează ADHD-ul si autismul. Pe termen lung, glandele suprarenale obosesc, devin instabile şi creează oboseală extremă, anxietate şi alte probleme de sănătate.

Autismul si ADHD, dieta, fructe de padure
Autismul si ADHD, dieta, fructe de padure

Iată principalele recomandări ale lui Anthony William, pentru eliminarea metalelor grele toxice din organism, care vor conduce la vindecarea ţesuturilor cerebrale, la susţinerea transmisiei semnalelor dintre neuroni, la furnizarea de glucoză către creier, la echilibru psihic şi la vindecarea celor care suferă de ADHD şi autism:

 • Hrănirea copilului cu cantităţi mari de fructe şi legume proaspete şi alte alimente care aduc organismului nu numai glucoză de cea mai bună calitate, dar ajută şi la reechilibrarea funcţiilor acestuia şi la eliminarea metalelor grele – afine de pădure, curmale, banane, mure, avocado, coriandru, ţelină, ulei de cocos, căpşuni;
 • Eliminarea cerealelor şi a zahărului (aşa cum este trend-ul dietetic asociat managementului ADHD-ului şi autismului) este o decizie inţeleaptă, numai dacă zaharurile eliminate sunt înlocuite cu fructele;
 • Metalele grele se pot extrage din organism doar printr-o dietă slabă în grăsimi (inclusiv în grăsimi vegetale in general bune: ulei de măsline, seminţe de in sau altele) pentru că metalele se ataşează de grăsimi, oxidează, dând diverse reacţii nocive în corp;
 • Pe lângă eliminarea dulciurilor tradiţionale, ar trebui eliminate din alimentaţie toate produsele din grâu şi care conţin gluten, precum şi aditivii şi orice alt aliment toxic;
 • Copiii care iau vitamine (se aplică şi la adulţi) trebuie, de asemenea, să consume o cantitate mare de glucoză de calitate (din fructe, cartofi de toate tipurile, dovleac, bostan etc.) pentru că vitaminele intră în celulele din corp doar cu ajutorul glucozei.

Principalele plante medicinale şi suplimente alimentare recomandate pentru tratarea şi vindecarea autismului şi a ADHD sunt:

Autismul, Reteta vegan, Anthony William, Sursa: Vegan Athletes
Autismul, Reteta vegan, Anthony William, Sursa: Vegan Athletes
 • Ester-C – o formă de vitamina C care contribuie la repararea neurotransmiţătorilor deterioraţi, dinamizează glandele suprarenale, ajută la purificarea ficatului şi la eliminarea toxinelor;
 • EPA & DHA (acid eicosapentaenoic şi acid docosahexaenoic) – ajută la repararea şi creşterea neuronilor (dar produsul trebuie să fie natural şi niciodată în varianta din ulei de peşte);
 • Vitamina B12 – stimulează sistemul nervos central;
 • Vitamina B-Complex – hrăneşte şi susţine creierul;
 • GABA (acidul gama-aminobutiric) – calmează sistemul nervos central, întăreşte neuropeptidele şi neurotransmiţătorii;
 • Ginko biloba – contribuie la eliminarea, din creier, a mercurului şi reduce inflamaţiile de la acest nivel;

  Ginko biloba
  Ginko biloba
 • Magneziul – calmează sistemul nervos central, stimulează gândirea, memoria, ajută la procesele de învăţare, citire şi vorbire;
 • Zincul – fortifică sistemul endocrin, glandele suprarenale, talamusul, tiroida;
 • Melatonina – reduce inflamaţiile de la nivelul creierului, la repararea şi creşterea neuronilor;
 • Probioticele – echlibrează şi susţin sistemul digestiv, dar sunt recomandate brand-urile de produse naturale şi de foarte bună calitate;
 • Spirulina – este esenţială pentru eliminarea metalelor grele şi pentru întărirea neurotransmiţătorilor.

Fructe şi legume cu efecte excepţionale, recomandate de Anthony William în tratamentul ADHD şi al autismului

Anthony William, Celery Juice (Sucul de Apio)
Anthony William, Celery Juice (Sucul de Apio)
 • Ţelina (Apio) – este “regină” în dieta recomandată de Anthony William, o “plantă aromatică”, una dintre cele mai bune din lume pentru sănătate. Sucul de Apio are efecte excelente în tratarea ADHD şi a autismului, dar şi într-o mulţime de alte afecţiuni: psoriazis, boala Lyme, infertilitate, migrene, bolile tiroidei, anxietate, septicemie, ficat gras, oboseală cronică, infecţii bacteriene etc. Ţelina este unul dintre cele mai bune antiinflamatorii alimente, este ideală pentru eliminarea toxinelor, pentru purificarea şi repararea mucoasei intestinale, pentru reglarea funcţiei glandelor suprarenale, pentru reducerea colesterolului, pentru sănătatea inimii, previne şi ajută în tratamentul cancerului s.a.m.d. Sucul se prepară din tulpini de ţelină şi se recomandă în jur de un litru pe zi. Anthony William i-a consacrat o carte întreagă – “Celery Juice” – în care prezintă pe larg beneficiile acestei plante.

  Autismul, dieta cu telina
  Autismul, dieta cu telina
 • Coriandrul sau “pătrunjelul chinezesc” – este planta ideală (frunze şi tulpini) pentru detoxifierea de metale grele, care provoacă autismul, dar şi pentru tratarea altor boli legate de virusul Epstein-Barr, Zona zoster, Alzheimer etc. Este un antibacterian, bogat în sodiu, potasiu şi alte săruri minerale, care călătoresc prin vasele de sânge, prin limfă, prin fluidul spinal, stimulează neurotransmiţătorii şi funcţionarea creierului în general.
 • Cocos/Uleiul de cocos – dacă intră în contact cu un aliment vindecător, sporeşte remarcabil beneficiile pentru organism. Pulpa de cocos adăugată la o salată face ca toate celelalte componente să-şi sporească efectele, să devină mai nutritive şi mai terapeutice. Cocosul este benefic pentru toate bolile creierului. Apa de cocos este cel mai bun remediu pentru producţia de neurotransmiţători.

  Autismul, dieta cu fructe
  Autismul, dieta cu fructe
 • Fructele de pădure (mure, afine etc.) – principala lor putere vine de la antioxidanţi, care ne ajută să ne păstrăm sau să ne recuperăm sănătatea. Sunt bogate în fitonutrienti, aminoacizi, coenzime, fier, magneziu, seleniu, zinc, potasiu, omega 3, omega 6, omega 9. Fructele de pădure hrănesc creierul ca nimic altceva, amplifică producţia de vitamina B12, ajută la eliminarea metalelor grele şi la vindecarea leziunilor. Anthony William consideră ca fructele de pădure reprezintă unul dintre răspunsurile referitoare la viitorul umanităţii din punctul de vedere al stării de sănătate.
 • Curmalele – sunt bogate în aproape 70 de minerale bioactive şi au un conţinut de aminoacizi care bate toate recordurile. Ca şi în cazul bananelor, aminoacizii din curmale ajută la tonifierea muşchilor şi a nervilor. Au efecte deosebite în cazurile de ADHD şi autism.
 • Avocado – este, pentru mediumul american, fructul-mamă. Pe lângă efectele benefice pe care le are într-o mulţime de boli (infertilitate, boli cardio-vasculare, depresie, boli ale tiroidei, anti-imbatranire etc.), avocado este de un real folos în tratarea autismului şi a ADHD. Fiind o sursă generoasă de acizi Omega 6, avocado contribuie la restaurarea sistemului nervos central.

  Autismul, ADHD-ul si omul providential Anthony William, Sursa: Inverse
  Autismul, ADHD-ul si omul providential Anthony William, Sursa: Inverse

De peste 20 de ani în slujba oamenilor şi a binelui, ghidat de “îngerul” său din viitor şi confirmat de miile de cazuri în care oamenii s-au vindecat urmându-i sfaturile, Anthony William, cu terapiile, dietele, recomandările sale, care nu presupun niciun risc, este o şansă veritabilă pentru toţi cei care au nevoie de ajutor.

Tot ce face, cum însuşi mărturisea mediumul american, este pentru “părinţi şi pentru cei care-i îngrijesc pe zecile de milioane de copii bolnavi de ADHD şi autism şi care ştiu cât de frustrant poate fi să încerce să inţelegă comportamentul copiilor lor, dar şi să nu obţină răspunsurile şi sprijinul pe care le aşteaptă de la lumea exterioară”. Iar Anthony William aduce informaţii care depăşesc cu mult tot ce cunosc, la ora actuală, comunităţile medicale, dar şi diferite opţiuni pentru tratarea celor două afecţiuni.

Toate detaliile legate de această şansă la sănătate pe care o propune Anthony William se găsesc în cărţile sale, unele traduse şi în limba română, care pot fi găsite în acest magazin. Recent, in Iunie 2020, Anthony William a lansat si ultima carte din colecţia Medical Medium – Cleanse to Heal.

In 2022, Anthony William a lansat cartea „Medical Medium Brain Saver tradusa si in limba romana sub numele de Vindecarea Creierului„, o lucrare esențială care aduce speranță și soluții pentru copiii indigo cu potențial exceptional care se confruntă cu autismul și ADHD-ul. „Brain Saver” explorează aspecte importante legate de sănătatea creierului și vine în întâmpinarea părinților, profesorilor și specialiștilor care doresc să înțeleagă mai bine aceste afecțiuni și să ofere copiilor indigo oportunitatea de a-și dezvolta întregul lor potențial.

Extrem de utile celor interesaţi sunt şi conturile lui Anthony William de pe reţelele sociale, pe Facebook sau pe Instagram, unde primeşte feedback-uri de la zeci de mii de persoane care îi urmează protocoalele şi care au obţinut rezultate excelente. Inclusiv pe YouTube sunt mii de oameni care postează evoluţia vindecării lor, mulţumindu-i lui Anthony William şi “îngerului” său din viitor.

În protocoalele detaliat prezentate în cărțile sale, Anthony William evidențiază importanța anumitor suplimente, subliniind dozajele adecvate și modul în care acestea ar trebui administrate pentru a obține cele mai bune rezultate. Unul dintre brandurile frecvent menționate și recomandate de el este Vimergy. Din fericire pentru cei din România, produsele Vimergy, care au câștigat recunoaștere internațională pentru calitatea lor, sunt acum accesibile și pe piața locală. Pentru cei interesați de specificul acestor suplimente și de modalitatea în care pot fi procurate în România, există resurse disponibile, precum Vimergy Romania, care oferă informații detaliate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.