Bahrain este un stat compus din 33 de insule amplasate în Golful Arabiei, în largul coastei Arabiei Saudite. În timpuri străvechi, denumită „Dilmun” de către sumerieni, era considerat un paradis izolat de boli, moarte sau suferință, un lăcaș în apropierea zeilor. Aici, tradiția islamică este încă prezentă fiind o punte simbolică de legătură cu Arabia Saudită.

Aproximativ o treime din întreaga populație este compusă din expatriați străini ce caută un amestec între stabilitate și prosperitate. Influența venită din această parte a contribuit la formarea Bahrainului de astăzi ce galopează către o modernizare rapidă. Magazinele și mall-urile sunt doar căteva dintre mărturiile acestei modernizări.

steag Bahrain

În opoziție cu acestă modernitate, turiștii pot profita de moștenirea istorică a țării. La construcția digului rutier au fost descoperite mii de locuri de înmormântare ce datează din secolul al III – lea î.Hr. Acest fapt a determinat Bahrain să devină mândrul deținător al celei mai mare necropole din lume.

Astfel, cu un mix de culturi orientale și occidentale, moschee și zgârie nori, Bahrainul este o frumoasă întrepătrundere atât a istoriei temporale, cât și a celei atemporale.

Principalele atracții turistice ale acestui sunt Capitala Manama care este, la rândul lui, oraș modern cu o amprentă puternică în stil New York – ez. Mare parte a acestui teritoriu a fost invadat de apele mării. Capitala antică ce datează din anul 900, Bilad al – Qadim se află lângă acest oraș. Centrul comercial „souk” se află în mijlocul orașului vechi, lângă arcada Bab al- Bahrain și, deși mare parte din zona înconjurătoare este nodernă, dispunerea străzilor și împărțirea ocupațiilor păstrează aspectul tradițional.

Manama
Manama

Turistul care dorește să aprofundeze trecutul țării poate vizita Movilele de Înmormântare Aali, cel mai mare cimitir preistoric din lume, cu aproximativ 170.000 de morminte ce dateză din perioada 3000 î.Hr și 600.

De asemenea, o legătura cu trecutul istoric al Bahrainului se poate lega prin vizitarea casei lui Beut- al – Jasra, unde s-a născut conducătorul țării, Amir.

Casa este decorată în stil tradițional, fiind construită din materiale locale precum coralul.

al – Fateh
al – Fateh

Cu ce se mai poate delecta turistul:

  • Cea mai mare moschee din Bahrain – Marea Moschee al – Fateh, construită din fibră de sticlă, iar la miezul nopții uimește cu spectacolul de lumini
  • Muzeul Național ce prezintă dezvoltarea arheologică a țării, cu mormintele care datează din anul 2800 î.Hr.
  • „Tunurile Vântului” ale caselor antice din Manama, cu o inmpresionantă înălțime de 6 metri. Acestea erau deschise din toate părțil deservind drept aer condiționat.
  • Sanctuarul „Viața Sălbatică de la al – Areen” unde turistul poate vedea specii pe cale de dispariție, precum gazela Onyx.
  • Templele barbare construite pentru slăvirea zeului „Enki” și a soției sale. Acestea sunt construite de-asupra unui izvor ce se scurge într-un bazin de apă, considerat sfânt. Cele 3 temple sunt amplasate unul peste celălalt și au vechimi diferite, lucru caracteristic templelor sumeriene.
  • Casa Coranului – Bait al Quran – un muzeu al Coranului unde sunt prezentate colecții de manuscrise ce exemplifică arta și caligrafia islamică.
  • Forturile vechi din Arad, Bahrain și Riffa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.