Barza de padure – Mycteria americana – ocupa un areal foarte vast alcatuit din regiuni cu iazuri, mlastini, lacuri si lagune din Europa de Sue-Est, Mexic, Florida, Caraibe, SUA, America de Sud-Vest, America Centrala si nordul Argentinei. Barza Mycteria americana este simbolul statului Florida.

Isi cauta hrana atat ziua, cat si noaptea, folosindu-se atat de vaz cat si de simtul tactil, se plimba incet tacticos prin apa de adancime mica, isi tine ciocul pe jumatate deschis in apa miscandu-l dintr-o parte in alta pentru a captura prada imediat printr-o miscare rapida. Hrana ei este foarte variata, consta din pesti, insecte, serpi, amfibieni, crustacee, pui de crocodili, mici mamifere si pui de pasari.

Barza de padure are picioarele foarte lungi, astfel incat inaltimea sa este de 85-115 cm, anvergura aripilor de 150-175 cm, iar greutatea corporala de 2-2,6 kg. Penajul femelei este la fel cu cel al masculului, este predominant alb, doar varfurile penelor de la aripi sunt negre.

Ciocul este foarte lung si gros, are varful negricios si putin indoit la varf. Ochii sunt mari, au irisul de culoare inchisa, iar picioarele de un rosu-brun-inchis. Capul si gatul sunt cu pielea solzoasa de culoare cenusie-inchisa.

Citește și:  Animalul porc spinos, animale nocturne erbivore
Barza de pădure
Barza de pădure

Aceasta pasare traieste solitar cautandu-si hrana singura sau in grupuri mici, in perioada de reproducere formeaza colonii alcatuite dintr-un numar mai mare de exemplare. Deseori pe acelasi copac in apropierea apei pot fi observate mai multe cuiburi de berze care sunt construite la inaltimi cat mai mari.

Aceste berze evita sa-si construiasca cuibul pe sol pentru a se feri de pradatorii terestri. Femela depune doua sau trei oua care sunt clocite timp de o luna de ambii parinti, schimbandu-se intre ei. Dupa eclozare apar puii care sunt hraniti de pasarile-adulte cu hrana regurgitata direct in ciocurile lor.

Puii sunt hraniti foarte des, chiar si de 15 ori pe zi, iar in anumite cazuri nu sunt alimentati in mod egal ceea ce face ca cei mai slabi sa nu supravietuiesca intotdeauna. La varsta de doua luni si o saptamana puii au deja corpul acoperit cu pene, iar la 4 ani ajung la maturitate.

Barza de padure este partial migratoare, iar principalul ei dusman este ratonul care omoara mai ales puii ce cad accidental din cuib. Nu este o specie in pericol de disparitie.

Video – Barza de padure (Mycteria americana):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.