Boa Calabar de pamant este un sarpe foarte mare raspandit in regiunile impadurite dar si zonele de coasta din vestul si centrul Africii. Exemplarele adulte au lungimea corpului de 0,9-1,1 m si un aspect impresionant pus in evidenta de forma cilindrica a capului, cozii si intregului corp. Mai mult decat atat formele bizare ale cozii si capului se aseamana atat de mult intre ele, incat pot fi usor confundate de pradatori, si astfel in caz de pericol sarpele isi incolaceste corpul si ridica varful cozii ca pe un ,,al doilea cap” care are rolul de a-l ascunde pe cel real. De asemenea se remarca si prin solzii sai foarte mari, netezi si desi, care acopera intreaga suprafata corporala si au un colorit care variaza de la portocaliu si rosu, la maro si negru. Toate aceste culori alcatuiesc un desen cu pete de marimi diferite, distribuite asimetric. In zona de sub coada are cateva dungi de culoare alba, in rest coloritul pe partea ventrala este asemanator cu cel dorsal. Ochii sunt mici si au irisul de culoare inchisa. Boa Calabar de pamant (Calabaria reinhardtii

Reproducerea la aceasta specie este ovipara, femela depune 2-5 oua destul de mari in stratul de vegetatie de pe sol, in mici gropi din pamant. Hrana acestor serpi consta din mici mamifere pe care le vaneaza in vizuini sau in apropierea cuiburilor lor.

Citește și:  Gândaci scufundători din apele curgătoare– Dytiscus marginalis

Boa Calbar de pamant poate fi crescut si in conditii de captivitate, intr-un terariu spatios, mai mult orizontal decat vertical, in care substratul sa fie destul de gros si destul de asemanator cu cel din mediul sau natural, in el sa poata sapa vizuini artificiale. Astfel se poate folosi un strat mare de frunze uscate si sol umed ce are continut bogat de humus. Foarte important este ca substratul sa fie mereu umed, dar sa nu aiba un continut exagerat de apa, deoarece in caz contrar sarpele poate suferi de infectii bacteriene si de alt tip. Temperatura in terariu este necesar sa fie mentinuta constanta: noaptea poate varia intre 22-26 grade Celsius, iar ziua intre 28-32 grade Celsius. Hrana poate sa fie alcatuita din rame, pui de soareci iar apa de baut sa nu lipsasca niciodata.

Boa Calabar de pamant este o specie comuna in Africa, are denumirea stiintifica de Calabaria reinhardtii, face parte din ordinul Squamata, familia Boidae.

Video – Boa Calabar de pamant (Calabaria reinhardtii):

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.