Broasca de sera este o specie mica al carui areal este alcatuit din regiunile din sud-estul Statelor Unite ale Americii, America Centrala, Mexic si Insulele Caraibe. Traieste in paduri dar si zone deschise, iar hrana sa consta mai ales din artropode si insecte.

Exemplarele adulte au lungimea corpului de 2,5-4 cm, femela este intotdeauna mai mare decat masculul cu cca. 1 cm. Corpul este acoperit cu piele in nuante de culori gri, maronii si bej cu numeroase pete sau dungi negre si pustule de dimensiuni diferite. Unele exemplare prezinta pe mijlocul spatelui una sau doua dungi maro-deschis, longitudinale. Partea ventrala a corpului este de obicei albicioasa. De la varful botului se intinde cate o dunga neagra prin zona ochiului si pana spre gat, iar la nas apare o pata de culoare rosie. Ochii sunt mari si proeminenti, au irisul de culoare galbena-verzuie. Membrele anterioare sunt mai subtiri si mai mici decat cele posterioare, au cate 3 sau 5 degete, toate prevazute cu discuri adezive bine aplatizate.

Citește și:  Broasca-leopard (Rana pipiens), populează zonele mlăștinoase

Broasca-de-sera-Eleutherodactylus-planirostris

In perioada de reproducere se aud cantecele stridente ale masculilor prin care ei incearca sa impresioneze femelele. Dupa imperechere femela isi depune ouale pe sol, in locuri umede, in stratul de frunze aflate in stare de putrefactie, iar dezvoltarea embrionilor este directa, dupa eclozarea oualor apar puii de broasca care nu mai trec prin faza de mormoloc au aspectul unor adulti in miniatura. Acest aspect explica si faptul ca aceste broaste nu mai trebuie sa-si depuna ouale pe plantele acvatice din iazuri sau balti ca alte specii care au in vedere dezvoltarea ulteroara a mormolocilor in apa.

Broasca de sera este o specie comuna in Caraibe, face parte din ordinul Anura, familia Eleutherodactylidae si are denumirea stiintifica de Eleutherodactylus planirostris. Este considerata una din cele mai mici specii de broaste din lume.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.