Masina cea mai sigura, cea mai scumpa, cea mai “misterioasa” din lume nu se afla nici in garajele Bugatti, nici in cele ale companiei Rolls-Royce, ci la Washinton, in garajul Casei Albe. « The Beast » (« Bestia »), cum este supranumita, reprezinta maximum in materie de securitate.Cadillac Obama

Este un Cadillac (Cadillac One, prin analogie cu Air Force One), care a fost adus la Casa Alba, la 20 ianuarie 2009, dupa ce Barack Obama a fost învestit in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii. Desi caracteristicile masinii sunt clasate “top secret”, din motive de securitate, se stie totusi ca, de exemplu, caroseria… de camion provine de la GMT Topkick (o marca General Motors), motorul este Diesel Duramax, de 6 600 cc, care presupune 34 l/100 km, iar pneurile sunt Goodyear. Modelul este protejat de un blindaj de tip militar, cu o grosime de 20 de centimetri pe portiere si 12,5 centimetri in rest. Autovehiculul cantareste, in totalitate, sapte tone.

Citește și:  Feng shui – o artă antică ce te ajută să amenajezi armonios interioare

In interior exista locuri pentru sapte persoane, doua dintre ele aflate in partea din fata, separate de restul printr-o consola transparenta, care permite comunicarea. Cele cinci locuri din spate sunt asezate fata in fata (trei si doua), unul fiind destinat presedintelui, iar intre ele se afla un birou pliabil. Avand in vedere nenumaratele instalatii de blindaj, spatiul din interior este relativ stramt pentru o limuzina.

Limuzina Presedintelui SUA, Barack Obama:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.