Casa – azi Farmacie din Tecuci reprezintă unul dintre cele mai interesante exemple de transformare funcțională a unei clădiri istorice, fiind transformată dintr-o locuință privată într-un centru de servicii comunitare, menținându-și totodată farmecul arhitectural și valoarea istorică.

trotuar-spre-casa-azi-farmacie-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Clădirea originală a fost construită în secolul al XIX-lea, având o arhitectură tipică pentru acea perioadă, cu influențe neoclasiciste evidente în coloanele masive și în decorul fațadei. În ciuda adaptărilor necesare funcționării ca farmacie, interiorul își păstrează încă elementele decorative originale, inclusiv tâmplăria și stucaturile.

intrarea-in-casa-azi-farmacie-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Casa a fost, de-a lungul timpului, reședința mai multor familii influente din Tecuci, fiecare lăsând amprente în structura și estetica clădirii. Transformarea în farmacie s-a realizat în anii ’50, marcând o schimbare semnificativă în utilizarea spațiului, dar păstrând intact spiritul locului.

ferestre-de-la-casa-azi-farmacie-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Astăzi, Casa – azi Farmacie servește nu doar ca punct de acces la medicamente și consultanțe pentru sănătate, ci și ca un punct de atracție turistică, unde vizitatorii pot admira cum funcționalitatea modernă se îmbină cu estetica istorică.

Citește și:  Casa Turlacu Aurel din Drobeta-Turnu Severin

casa-azi-farmacie-din-tecuci-judetul-galati.jpg

Pe lângă rolul său practic, farmacia organizează periodic evenimente culturale și expoziții despre istoria medicinei și farmaciei, oferind vizitatorilor ocazia de a învăța despre evoluția practicilor medicale și despre istoria locală a Tecuciului.

turn-de-la-casa-azi-farmacie-din-tecuci-judetul-galati.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.