Casa, transformată în Rectoratul Universității Valahia din Târgoviște, este o clădire cu o bogată istorie arhitecturală și culturală, servind acum ca centru administrativ al acestei prestigioase instituții de învățământ. Situată în inima orașului Târgoviște, clădirea reprezintă un amestec fascinant de tradiție și modernitate.

casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

Această clădire impresionantă datează din secolul XIX și a fost inițial o reședință privată. Arhitectura sa reflectă influențele epocii, cu elemente neoclasice care îmbogățesc fațada și interiorul.

trepte-si-intrarea-in-casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

După renovările ample din anii 2000, Casa a fost oficial transformată în Rectoratul Universității Valahia. Renovarea a păstrat caracteristicile originale ale clădirii, dar a adăugat și facilități moderne esențiale pentru funcționarea universitară.

imagine-cu-casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

În interior, vizitatorii pot admira tavanul decorat artistic și scarile din marmură, care sunt puncte de atracție principale ale clădirii. Fiecare detaliu arhitectural spune o poveste a trecutului.

ferestre-de-la-casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

Clădirea nu este doar un hub administrativ, ci și un centru cultural, găzduind diverse evenimente academice și expoziții temporare care promovează istoria și cultura regiunii.

detalii-de-la-casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

Importanța edificiului nu este doar funcțională, ci și simbolică, reprezentând angajamentul Universității Valahia față de educație, inovație și păstrarea patrimoniului cultural.

Citește și:  Cetatea Poenari: Obiective turistice Argeş

poza-cu-casa-azi-rectoratul-universitatii-valahia-din-targoviste-judetul-dambovita.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.