În inima județului Hunedoara, Orăștie găzduiește un monument arhitectural și cultural unic: Casina Romana, care a fost transformată într-o bijuterie a ospitalității moderne, Hotel Augusta. Acest edificiu, cu o istorie care îmbină elemente din epoca romană până la eleganța contemporană, oferă o perspectivă inedită asupra evoluției arhitecturale și a stilurilor de viață.

casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara.jpg

Construită inițial ca o casă de oaspeți sau un loc de întâlnire pentru elitele locale, Casina Romana a fost centrul vieții sociale din Orăștie. Transformarea sa în Hotel Augusta a păstrat elementele arhitecturale semnificative, adăugând în același timp facilități moderne pentru confortul vizitatorilor.

casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara-poza-cu-partea-de-sus.jpg

Hotelul Augusta își întâmpină oaspeții cu camere amenajate elegant, care păstrează un echilibru armonios între tradițional și modern. Fiecare cameră este o poveste, o fereastră deschisă către trecutul istoric al locului, oferind o experiență de cazare unică.

balconul-de-la-casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara.jpg

Salonul principal, odinioară inima Casinei Romane, acum servește ca loc de primire pentru evenimente culturale, expoziții de artă și întâlniri literare, continuând tradiția locului ca centru al vieții culturale din Orăștie.

Citește și:  Biserica Sf Arhangheli Mihail si Gavril din Viile Satu Mare: Obiective turistice Satu-Mare

casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara-detalii-decorative.jpg

Fațada hotelului, meticulos restaurată, reflectă splendoarea arhitecturală a epocii sale, atrăgând pasionații de istorie și arhitectură. Detaliile și decorațiunile exterioare sunt mărturii ale măiestriei artizanilor care au lucrat la acest edificiu de-a lungul secolelor.

poza-cu-casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara.jpg

Pe lângă cazare, Hotel Augusta oferă oaspeților săi o gamă variată de servicii, de la restaurante gourmet până la spații de relaxare, toate gândite pentru a completa experiența unică a șederii într-un loc încărcat de istorie.

casina-romana-azi-hotel-augusta-din-orastie-judetul-hunedoara-monument-istoric.jpg

Vizita la Hotel Augusta, fostă Casina Romana, nu este doar o oprire într-o călătorie turistică, ci o imersiune în istoria și cultura vibrantă a Orăștiei. Acest edificiu reprezintă o punte între trecutul glorios și prezentul inovator al orașului, oferind oaspeților o experiență memorabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.