Cele mai multe persoane consideră slujbele lor ca fiind foarte plictisitoare iar prin comparaţie cu cele ce urmează, mai mult ca sigur aşa şi  sunt. Unele sunt foarte interesante, altele periculoase, iar unele pur şi simplu dezgustătoare.

• Degustătorii mâncării pentru animale

Mâncare animale
Mâncare animale

Mâncarea pentru animale nu poate să ajungă pe rafturile magazinelor până ce nu trece prin mâinile acestor persoane specializate. Când eram mici ne întrebam ce gust are mâncarea animalelor noastre de companie. Chiar dacă odată ce am crescut acest lucru nu mai constituie o curiozitate, este bine de știut că există unele persoane care se ocupă cu bunăstarea prietenilor noștri necuvântători. Această slujbă presupune mirositul, gustatul și mestecatul mâncării pentru a asigura o calitate înaltă a produselor. Cum câinele sau pisica nu ne pot spune că mâncarea lor are un gust rău, trebuie sǎ existe cineva care să decidă dacă produsul îndeplinește cele mai înalte criterii.

• „Gumolog”

Gumă de mestecat
Gumă de mestecat

Pentru a crea guma de mestecat perfectă se depune foarte mult efort. Chiar dacă o gumă de mestecat are undeva între 1 și 7 grame, în crearea ei sunt folosite multe tehnologii diferite. Ea trebuie să ofere o explozie de aromă, un gust plăcut dulce și acrișor dacă e vorba de o gumǎ cu aromă de fructe. Cel care inspectează respectiva gumă de mestecat trebuie să aibă grijă ca aroma să fie potrivită, lucru nu foarte ușor în cazul combinațiilor de genul celor de căpșuni și lime. Dar prin comparație cu multe alte slujbe, aceasta este una foarte plăcută, singura problemǎ fiind posibila apariție a cariilor.

• Colectorii de vomă

Parc distractii
Parc distractii

Parcurile de distracții sunt locurile în care ȋți pierzi mintea, dar uneori și masa de prânz. Mașinile, trambulinele și nu în ultimul rând roller coaster-urile îi pot face pe cei mai sensibili să își întoarcă stomacul de dos. Iar dacă înainte de urcarea în acestea se face proasta decizie de a se mânca, atunci dezastrul este garantat. Din acest motiv mulți colectori de vomă sunt angajați pentru a curăța „mizeria” din parcurile de distracții. Nu e sub nici o formă o muncă plăcută, dar cineva trebuie să o facă și pe asta.

• „Judecătorii” de mirosuri

Judecator mirosuri
Judecator mirosuri, foto: 4.bp.blogspot.com

Aceștia lucrează în diverse industrii. De exemplu, unii lucrează pentru producătorii de deodorante antiperspirante și sunt obligați să miroasă axile cu diferite deodorante aplicate. Alții lucrează pentru producătorii de apă de gură și sunt nevoiți să miroasă respirația oamenilor. Chiar dacă nu e o muncă la care să visezi, e foarte amuzant dacă ne gândim ce glume li se fac la locul de muncă.

• Autostopiștii profesioniști

Autostop
Autostop

În mod obișnuit, șoferii sunt cei care ajută autostopiștii, dar în capitala Indoneziei este invers. Jakarta are o populație de peste 30 de milioane de oameni și undeva în jur de 20 de milioane de mașini înmatriculate. Din păcate infrastructura nu este bine pusă la punct, motiv pentru care traficul este îngrozitor. Pentru a elimina din blocaje, autoritățile au creat zonele „trei în unu”, zone ce pot fi accesate numai de către vehiculele care transportă cel puțin trei pasageri. Chiar dacă a avut succes într-o oarecare măsură, a dat naștere unei noi „industrii”: autostopul profesionist.

Citește și:  Specii de șerpi de apă, o reptilă cu solzi

În fiecare zi oamenii săraci se înghesuie în apropierea punctelor de intrare în zonele „trei în unu”, oferindu-se navetiștilor. Luarea autostopiștilor pentru intrarea în zonele restricționate este interzisă, dar cei 7 dolari pe care îi câștigă pentru doar câteva ore îi determină pe cei săraci să-și asume riscul.

• Bocitoarele profesioniste

Bocitoare
Bocitoare

În Taiwan, organizarea unei înmormântări dramatice este foarte importantă. Atât de importantă, încât familiile bogate angajează bocitoare profesioniste care plâng, cântă și se târăsc, doar pentru a crea atmosfera necesară. Practica a apărut în anii 1970, dar este pe cale de dispariție, în unele zone fiind chiar interzisă.

În unele zone al României, mai ales la sate, această practică a avut loc și uneori încă se mai face. Dar la fel ca în Taiwan și în România acest obicei este practicat din ce în ce mai rar.

• „Mulgătorii” de șerpi

Șarpe
Șarpe

Aceasta este o slujbă riscantă, deoarece necesită aspirarea veninului de la șerpii vii. În zilele noastre veninul de șarpe este folosit în cercetarea medicală și științifică pentru a dezvolta medicamente și vaccinuri.

• Mirositor al gazelor de vacă

Vacă
Vacă

Numai simpla imaginare ne întoarce stomacul pe dos și ne ridică întrebarea: de ce ar vrea cineva să facă așa ceva? Chiar dacă pare ceva dezgustător și inutil, există un motiv practic pentru această ocupație. Mirositul gazelor este necesar pentru a se afla dacă vacile consumă mâncare bună și dacă sunt sănătoase.

• Inspectorii de zaruri

Zaruri
Zaruri

Jocurile de noroc sunt o afacere mare iar zarurile sunt aruncate în întreaga lume. Dacă unghiurile sunt imperfecte sau dacă zarurile au proporții incorecte, acestea ar favoriza un rezultat și prin urmare ar corupe jocul de noroc. Într-o astfel de situație, compania producătoare ar fi imediat dată în judecată. Din acest motiv, inspectorul de zaruri trebuie să verifice fiecare zar în parte cu foarte multă atenție. Aceasta este o slujbă foarte obositoare și nu mulți sunt cei care și-o doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.