Cu toate ca este greu de crezut pentru o persoana care nu are cunostiinte despre viata unor animale de cat de ucigatoare pot fi ele, cel mai periculos animal este tantarul, in special tantarul anofel.

Tantari anofeli
Tantari anofeli

Tantarii anofeli sunt purtatorii virusului malariei, foarte raspandit in Africa si in Asia. Din cauza lui mor anual circa 2 milioane de oameni. Unele studii recente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in viitorul apropiat numarul victimelor tantarilor va ajunge la 70 de milioane, datorita raspandirii acestora si in alte tari precum Japonia, Noua Zeelanda sau Marea Britanie, din cauza incalzirii climei si schimbarii curentilor de aer favorabili deplasarii roiurilor de tantari in aceste zone.

Cobra indiana
Cobra indiana

In topul celor mai periculoase animale, pe locul al doilea se afla cobra indiana. Este un sarpe foarte agresiv, cu o lungime care nu depaseste 2 m, si care desi nu este cel mai veninos sarpe din lume, a facut cele mai multe victime in randul oamenilor. In India 50 de oameni mor in fiecare saptamana din cauza muscaturii acestui sarpe, desi, inainte de a ataca, cobrele lanseaza unele avertismente, oamenii putand astfel sa evite cobrele.

Meduza Irukanji, Foto: catwithguns.blogspot.com
Meduza Irukanji, Foto: catwithguns.blogspot.com

Cel mai periculos animal care traieste in mediul acvatic este meduza Irukanji, victimele acestei meduze depasesc numarul victimelor rechinilor, serpilor de mare si a pestilor veninosi impreuna. Otrava meduselor Irukanji este de doua feluri: una cu o toxicitate redusa, care este folosita atunci cand vaneaza pesti, moluste sau crustacee, si una foarte toxica pe care o foloseste doar in situatii de autoaparare. Un singur tentacul al meduzei contine atata venin, ca ar putea ucide 50 de oameni! De-a lungul timpului ele au omorat aproape 5,600 de oameni din zona Filipinelor, Vietnamului si Australiei.

Marele rechin alb
Marele rechin alb

Marele rechin alb este cel mai mare peste pradator si traieste in zona coastelor Siciliei, Californiei, Mexicului, Africii de Sud, Australiei si Noii Zeelande. Rechinii albi nu obisnuiesc sa atace oamenii, doar ca ii confunda cu focile, in special pe cei care fac surfing sau pentru a cerceta vietuitoarele cu care intra in contact prin muscaturi.

Citește și:  Șalăul, un pește răpitor din apele Dunarii
Leul african, Foto: iwallscreen.com
Leul african, Foto: iwallscreen.com

Leul African este cea mai periculoasa felina, desi nu este cea mai mare din familia sa. Datorita cresterii demografice substantiale in Africa si invadarii teritoriului leilor, tot mai multi oameni sunt omorati de catre acestia. In Tanzania, de exemplu, mor zilnic aproape 70 de oameni. Principalele victime ale leilor sunt batranii, ranitii sau cei cu dezabilitati fizice. Leii care au omorat deja oameni vor continua sa ii vanaze, pentru ca sunt mai usor de prins decat un animal din salbaticie precum zebrele, antilopele sau bivolii.

Crocodilul de apa sarata, Foto: king-animal.blogspot.com
Crocodilul de apa sarata, Foto: king-animal.blogspot.com

Crocodilul de apa sarata este cel mai mare pradator din zona sa, Australia, Indonezia, Malaezia si peninsula India. El vaneaza de la pesti mici si pasari de apa pana la bivoli si oameni. Datorita popularii foarte ridicate a acestor zone, crocodilul de apa sarata face o multime de victime in urma atacurilor sale asupra omului pentru obtinerea hranei.

Elefantul african
Elefantul african

Din topul celor mai periculoase animale din lume nu poate lipsi nici elefantul african, cel mai mare animal terestru care traieste in savana africana. De obicei acestia ataca oamenii care se apropie prea mult de ei pentru a-i fotografia sau filma. Femelele sunt cele mai agresive pentru ca doresc sa isi apere puii, atacaruile masculilor fiind foarte rar intalnite. Masculii ataca oamenii doar in timpul perioadei de imperechere cand organismul lor secreta prea multi hormoni. Victimele elefantilor sunt de circa 500 in fiecare an .

Ursul polar
Ursul polar

Ursul polar, cel mai masiv dintre toate rudele sale, un adevarat carnivor, este foarte violent cu animalele dar si cu oamenii din regiunile nordice, desi omul nu este inclus in dieta ursului pentru ca nu are grasimi foarte multe, necesare acestuia.

Broasca sageata amazoniana
Broasca sageata amazoniana

Un alt fel de animal ucigas este broasca-sageata amazoniana, care are o piele veninoasa plina de toxine alcaloide, vietatile care intra in contact cu aceasta mor foarte repede. Pe zi, o broasca-sageata produce atata toxina ca ar putea ucide 10 oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.