De cele mai multe ori, cele mai bune destinații de vacanță nu sunt și cele mai sigure. În momentul în care vă gândiți la o destinație de vacanță diferită, dar care să vă ridice nivelul de adrenalină nu ar fi rău să vă faceți o asigurare de viață. A călători pe drumuri prea puțin bătătorite de turiși implică senzații extraordinare, dar și riscuri pe măsură.

Vârful Annapurna

Sursa: mensjournal.com
Sursa: mensjournal.com

Cea mai periculoasă destinație este vârful Annapurna din masivul Himalaya din Nepal care are o altitudine de peste 8.000 de metri și este situat pe locul zece în lume, ca înălțime. Agențiile de turism evită această destinație deoarece Annapurna este considerat cel mai periculos vârf din lume. 142 de alpiniști au urcat pe acest vârf, dintre care 58 au murit în timpul escaladării. Șansele de a reuși escaladarea vârfului Annapurna depind de un raport de două treimi de lavine.

Vulcanii noroioși din Azerbaijan

Sursa: mensjournal.com
Sursa: mensjournal.com

Următoarea destinație aventuroasă o reprezintă vulcanii noroioși din Azerbaijan. Lângă Qobustan, la sud-vest de Baku, se află peste 400 de vulcani noroioși. Acești vulcani nu numai că aruncă cu noroi, ci și cu diferite gaze, în principal metan, dioxid de carbon și azot. Aceste combinații de gaze, la un moment dat, pot deveni și explozibile. Vulcanii noroioși din Azerbaijan sunt alimentați de un rezervor subteran imens, care nu îi lasă să se usuce niciodată.

Citește și:  Couchsurfing sau turism pe canapea

Arhipeleagul Socotra

Sursa: mensjournal.com
Sursa: mensjournal.com

Dacă ați întreba autoritățile din Yemen despre arhipeleagul Socotra, v-ar spune să nu vă duceți acolo. Cu toate acestea, Socotra atrage ca un magnet turiștii dornici de aventură. Arhipeleagul este alcătuit din 4 insule, dar cea mai mare este Socotra și constituie 95% din suprafața solului din arhipeleag.

Acest loc se află la 240 de kilometri de Coasta Africii și la 380 de kilometri de Peninsula Arabică. Din cauza vegetației sale unice, este descrisă, uneori în glumă, ca „Insula Extraterestră” . Insula Socotra este una dintre cele mai izolate zone de pe Pământ. Simbolul insulei este un copac bizar, numit „Copacul sângelui de dragon”, din care, în Evul Mediu, se extrăgea răşină roşie, pentru medicamente şi vopsele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.