Cetatea Făgăraș, una dintre cele mai bine conservate cetăți din România, este o mărturie vie a istoriei medievale a Transilvaniei. Situată în inima orașului Făgăraș, cetatea este înconjurată de un șanț plin cu apă, caracteristic cetăților europene din Evul Mediu. Acest bastion impresionant a fost martorul multor bătălii și schimbări de regimuri, fiecare perioadă adăugând straturi noi poveștii sale bogate.

intrarea-in-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

Construită inițial în secolul XIV, Cetatea Făgăraș a fost extinsă și fortificată în secolele următoare, devenind o rezidență nobiliară importantă. Zidurile sale groase și turnurile de apărare demonstrează importanța strategică pe care cetatea a avut-o de-a lungul istoriei.

bastion-cu-locuri-de-tragere-de-la-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

În interiorul cetății, curtea centrală și clădirile anexe găzduiesc acum un muzeu etnografic și de istorie. Aici, vizitatorii pot vedea exponate care ilustrează viața cotidiană în Transilvania medievală, inclusiv arme, unelte și mobilier de epocă.

lacul-cu-lebede-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

Unul dintre cele mai fascinante aspecte ale cetății este sistemul său de tuneluri subterane. Acestea erau folosite în trecut pentru aprovizionare în timpul asediilor sau ca rute de evadare în caz de atac.

Citește și:  Monumentul Luptătorilor Anticomuniști din Deva: Eroul Orașului În Piatră

zid-cu-ferestre-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

Cetatea Făgăraș este de asemenea renumită pentru legenda „Camerei de Aur”. Se spune că undeva sub zidurile cetății este ascuns un tezaur imens, îngropat în timpul invaziilor otomane.

imagine-cu-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

În jurul cetății, un parc larg îi întâmpină pe vizitatori, oferind un spațiu perfect pentru plimbări și relaxare, de unde se pot admira fortificațiile și peisajul urban.

cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

Cetatea găzduiește diverse evenimente culturale și festivaluri, care revitalizează spiritul medieval al locului. Acestea includ târguri de vechituri, reconstituiri istorice și concerte, atrăgând turiști din întreaga lume.

panorama-cu-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
imagine-de-ansamblu-cu-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
turn-si-zid-de-la-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
lacul-de-langa-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
lacul-si-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
ziduri-si-bastion-de-la-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
vedere-cu-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg
placuta-cu-cetatea-fagaras-judetul-brasov.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.