Cheile Latoritei reprezintă unul dintre cele mai pitoreşti locuri din judeţul Vrancea şi chiar din România şi oricine ajunge aici are impresia că se află într-un loc scos din filme. Cheile se află în sudul Munţilor Latorița, respectiv în nordul Munţilor Căpăţânii.

Accesul la Cheile Latoriței se face pe drumul naţional 67A, mai exact, pe ruta Brezoi – Voineasa – Petroşani. Înainte de Voineasa, trebuie urmat drumul care duce spre satul Ciunget sau Ciungetu, un drum asfaltat, în cea mai mare parte. Turiştilor care nu au maşini de teren le este recomandat, mai degrabă, să meargă pe jos, pentru că unele porţiuni dau bătăi de cap. Mai mult, cei cărora le place să meargă pe munte cu bicicleta vor găsi drumul perfect pentru astfel de activităţi.

Cheile Latoriței se află chiar lângă Lacul Petrimanu, care este un lac de acumulare şi o destinaţie turistică populară, alături de barajul cu acelaşi nume. Au o lungime de circa cinci kilometri şi au fost săpate de râul Latorița în stânci cristaline şi în granite. Acest lucru face ca peisajul să fie şi mai fascinant, cei care ajung aici bucurându-se de o zonă sălbatică şi uimitoare.

cheile-latoritei.jpg

Cheile Latoriței sunt ele însele un obiectiv turistic major, însă, în cadrul lor, sunt anumite locuri care îi fascinează nu numai pe turişti, ci chiar şi pe localnici, deşi ar trebui să fie obişnuiţi cu ele. Printre cele mai importante puncte, se numără cascadele Apa Spânzurată, Moara Dracilor şi lacurile Galbenu, Violeta sau Iezerul Latoriței. Din fericire, faptul că drumul nu este asfaltat a dus la păstrarea unui loc liniştit şi curat.

De la Cheile Latoriței, se poate ajunge şi în alte locuri la fel de frumoase, pentru că ele fac legătura şi cu Cheile Oltețului. De aici, se poate ajunge la Peştera Muierii şi la Polovragi, luându-se prin Pasul Curmătura Oltețului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.