Coreea de Sud este situată în Asia de Est și este alcătuită, în cea mai mare parte, din dealuri și munți. Lanțul muntos Taebaek se termină spre Marea Japoniei, iar la vest de lanțul muntos Sobaek se află numeroase coline dispuse în trepte. Țărmul sud – vestic alcătuiește un adevărat labirint de insule și peninsule.

Capitala Seul, cel mai important oraș al țării și prima destinație turistică se numără printre primele 10 metropole financiare ale lumii și ocupă primul loc în topul destinațiilor turistice asiatice. Seul este capitala Coreei de 600 de ani, având în prezent statut de oraș special. De la stabilirea Republicii Coreea – cunoscută mai degrabă cu numele de Coreea de Sud – în 1948 a fost capitala acestei țări, cu excepția unei scurte perioade de timp în timpul Războiului Coreei. Este singurul oraș din Coreea de Sud fără transcriere în hanja. Zona Națională a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon și majoritatea provinciei Gyeonggi, are 24.5 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zonă metropolitană din lume. 

Aproape jumătate din populația Coreei de Sud trăiește în Zona Națională a Capitalei Seul și aproape un sfert în orașul Seul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic și cultural sud-coreean. Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orașul Seul este unul dintre cele mai populate orașe din lume. Densitatea sa a permis să devină orașul cu cele mai multe conexiuni digitale din economia globală.

Ce poate vizita turistul mânat de dorința de a se confrunta cu frumosul cult asiatic? Acesta poate să viziteze Palatul Gyeongbokgung construit spre sfârșitul secolului al XVI – lea. După invazia armatei japoneze de la 1592, palatul este grav afectat și intră într-un proces de reconstrucție și extindere, începând cu mijlocul secolului al XIX – lea. Timp de câteva decenii, palatul este renumit pentru frumusețea sa. Din nefericire, acesta este iar distrus în perioada ocupației japoneze.

Insula Jeju – situată la capătul sudic al Coreei de Sud – este un loc perfect pentru cei ce doresc să facă drumeţii, să vadă soarele apunând în ocean, să facă echitaţie sau pur şi simplu să lenevească pe plajă. Deşi turismul începe să controleze din ce în ce mai mult insula, are încă acele calităţi paradisiace şi multe dintre facilităţi sunt lipsite de lux. Un punct de atracţie de aici este Hallasan, cel mai înalt munte din Coreea de Sud şi un vulcan adormit, ce se înalţă la 1950 de metri deasupra nivelului mării.

Piața Namdaemun din Seul ce înseamnă „Marea poartă din Sud” este un obiectiv ce trebuie vizitat. Aceasta se găsește aproape de centrul capitalei și este cea mai mare din țară. Tot aici se găsesc o multitudine de magazine și mii de vânzători ambulanți, organizați în funcție de categoria de produse pe care le comercializează. Turiștii pot achiziționa haine, încălțăminte, jocuri, diverse specii de plante, chiar și ceasuri. Datorită poziției avantajoase, aproape de centrul orașului piața a devenit un loc foarte frecventat atât de localnici, cât și de turiștii care vor să intre în posesia unor suveniruri originale.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ