Odata ce avem certitudinea ca dinozaurii au existat este imposibil sa nu fim tot mai curiosi in ceea ce priveste modul cum acestia aratau, mergeau sau erau formati. Primele exemplare ale acestor animale erau bipede si se foloseau de coada pentru a-si mentine echilibrul.

Greutatea le era sustinuta de coloana vertebrala deasupra coastelor si se deplasau foarte repede, deoarece aveau membrele lungi. Animalele patrupede se foloseau tot de coasta lunga pentru a-si mentine echilibru, insa aceasta era sustinuta de membrele puternice.

Organele interne ale dinozaurilor erau pozitionate astfel, de la stanga spre dreapta: plamani, inima, situata jos, stomac, intestin si organ de excretie, numit cloaca. La animalele erbivore, care aveau nevoie de un numar foarte mare de calorii, tractul digestiv avea dimensiuni considerabile.

In ceea ce priveste infatisarea lor, in urma amprentelor fosile ale pielii, s-a constatat ca aceasta era alcatuita din solzi care nu aveau aceeasi marime si erau, de regula, mai mici in zona abdominala,  deoarece nu era foarte expusa la soare.

Citește și:  Dinozaurul Diplodocus, unul dintre cele mai cunoscute sauropode

In privinta culorilor pe care le aveau dinozaurii, nu se pot afla foarte multe, insa este posibil ca pielea lor sa fi fost viu colorata, asemeni reptilelor din zilele noastre. Fara indoiala, informatiile pe care le detinem asupra modului cum traiau aceste animale preistorice nu sunt complete, insa sunt suficiente pentru a ne inchipui o imagine a Pamantului si a vietuitoarelor de acum aproape 200 si ceva de milioane de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.