Destul, din punct de vedere morfologic, poate fi adjectiv sau adverb. Când este adjectiv, determină un substantiv şi se acordă cu acesta în gen, număr şi caz. Exemple : Destui elevi s-au dus la deschiderea expoziţiei/Destule eleve au participat la această actiune/ El nu are destulă credintă pentru a fi convingător etc.

Când se foloseşte ca adverb, destul este invariabil, adică nu îşi mai schimbă forma, în funcţie de număr şi gen, şi apare în contexte în care este urmat de prepoziţia de. Exemple : Destul de mulţi români sunt nemulţumiţi/Destul de puţine fapte merită să fie lăudate/S-au înţeles destul de bine etc.

Mai trebuie precizat, de asemenea, că destul se poate întrebuinţa şi substantival (Exemplu : A suferit destule !) sau cu valoare de interjecţie (Exemplu : Nu mai vreau să aud nimic ! Destul ! – cu sensul Ajunge ! Încetează !).

Aşadar, răspunsul la întrebarea din titlul articolului este : Singura formă corectă, în contextul respectiv, deoarece destul este adverb, este «Destul de mulţi oameni ».

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.