Păunul este una din cele mai frumoase păsări de vânat. Are penajul impresionant și coada ca o trenă lungă pe care o desface ca un evantai. Păunul poate fi admirat la grădinile zoologice dar și în parcuri și grădini mari, el fiind crescut pentru penajul său decorativ care impresioneză lumea. Hrana păunului este formată din flori, ierburi, muguri de copaci, muguri de bambus, termite, viermi, serpi, broaște, șopârle, gândaci și alte insecte.

Specii de păuni:

Paun, una din cele mai spectaculoase pasari de vanat

Păunul comun trăiește în sudul Asiei și are denumirea științifică de Pavo cristatus. Are lungimea corpului de 1,8-2,3 m și greutatea de 4-6 kg. Este o pasăre nemigratoare, care se hrănește pe sol și doarme în copaci.

Păun de Congo, Foto: beauty-animal.blogspot.ro

Păunul de Congo are denumirea științifică de Afropavo congensis și este răspândit în pădurile centrale și estice din Republica Congo, de la altitudini mici, de până la 1200 m. Hrana sa constă din fructe de pădure, semințe, furnici, gândaci, termite și alte insecte. Masculul are lungimea corpului de cel mult 70 cm și greutatea de 1,130-1,150 kg. Femela este întotdeauna mai mică decât masculul. Lungimea cozii este de 19-22 cm.

Citește și:  Albastrosul călător (Diomedea exulans), cea mai mare pasăre marină
Paunul alb cu coada rasfirata, Foto: sampaikini.comPaunul alb, Foto: free-pet-wallpapers.com

Păunul alb reprezintă o varietate de păun indian care are penajul complet alb. Trena sa este impresionantă, poate fi admirată în toată splendoarea sa mai ales când pasărea toacă și penele sunt ridicate și formează un evantai deschis.

Păunul verde sau păunul imperial, specia Pavo muticus, Foto: apus.ruPăunul verde - Pavo muticus, Foto: kedreeva.tumblr.com

Păunul verde are denumirea științifică Pavo muticus. Pe corp are coloritul penajului predominant verde strălucitor.

Paunul indian, Masculul cu coada desfacuta in evantai, Foto: hqwallbase.com

Păunul albastru este o pasăre sălbatică cu penajul extraodinar de frumos. Între mascul și femelă apar diferențe de culoare pe corp dar și pe cap.

Păunul Pavo cristatus nigripennis, Foto: fshaveli.files.wordpress.com

Păunul Pavo cristatus nigripennis este o specie deosebită deoarece are un colorit al penajului ce nu poate să nu te impresioneze. Între mascul și femelă apare un dimorfism sexual foarte pronunțat, creat de coloritul penajului.

Păunul pestriț, Foto: treklens.com

Păunul pestriț sau Harlequin are penajul în diferite culori (vezi foto).

Păunul Piebald, Foto: jeffreymann.coPăunul Piebald, o specie hibrid, Foto: jeffreymann.co

Păunul Piebald este o specie obținută în urma unei mutații genetice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.