Păunul este una din cele mai frumoase păsări de vânat. Are penajul impresionant și coada ca o trenă lungă pe care o desface ca un evantai. Păunul poate fi admirat la grădinile zoologice dar și în parcuri și grădini mari, el fiind crescut pentru penajul său decorativ care impresioneză lumea. Hrana păunului este formată din flori, ierburi, muguri de copaci, muguri de bambus, termite, viermi, serpi, broaște, șopârle, gândaci și alte insecte.

Specii de păuni:

Pavo cristatus
Pavo cristatus

Păunul comun trăiește în sudul Asiei și are denumirea științifică de Pavo cristatus. Are lungimea corpului de 1,8-2,3 m și greutatea de 4-6 kg. Este o pasăre nemigratoare, care se hrănește pe sol și doarme în copaci.

Afropavo congensis
Afropavo congensis

Păunul de Congo are denumirea științifică de Afropavo congensis și este răspândit în pădurile centrale și estice din Republica Congo, de la altitudini mici, de până la 1200 m. Hrana sa constă din fructe de pădure, semințe, furnici, gândaci, termite și alte insecte. Masculul are lungimea corpului de cel mult 70 cm și greutatea de 1,130-1,150 kg. Femela este întotdeauna mai mică decât masculul. Lungimea cozii este de 19-22 cm.

Citește și:  Vulturul din regiunile tropicale, regele văzduhului
Paun alb
Paun alb

Păunul alb reprezintă o varietate de păun indian care are penajul complet alb. Trena sa este impresionantă, poate fi admirată în toată splendoarea sa mai ales când pasărea toacă și penele sunt ridicate și formează un evantai deschis.

Pavo muticus
Pavo muticus

Păunul verde are denumirea științifică Pavo muticus. Pe corp are coloritul penajului predominant verde strălucitor.

paun indian
paun indian

Păunul albastru este o pasăre sălbatică cu penajul extraodinar de frumos. Între mascul și femelă apar diferențe de culoare pe corp dar și pe cap.

cristatus nigripennis
cristatus nigripennis

Păunul Pavo cristatus nigripennis este o specie deosebită deoarece are un colorit al penajului ce nu poate să nu te impresioneze. Între mascul și femelă apare un dimorfism sexual foarte pronunțat, creat de coloritul penajului.

Harlequin

Păunul pestriț sau Harlequin are penajul în diferite culori (vezi foto).

Păunul Piebald
Păunul Piebald

Păunul Piebald este o specie obținută în urma unei mutații genetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.