Rinocerii fac parte din ordinul Perissodactyla și familia Rhinocerotidae. Au corpul robust, uriaș, iar capul puternic turtit pe partea posterioară. Se remarcă prin osul nazal foarte tare îngroșat, ce se aseamănă cu una sau două umflături osoase, sau una ori două coarne groase. Corpul este greoi, iar picioarele masive și puternice, acoperite de piele groasă.

Specii de rinoceri:

Rinocerul alb, specia Ceratotherium simum, Foto: animal-backgrounds.com

Rinocerul alb este cea mai mare specie de acest gen, poate avea lungimea corpului de 3,7-4 m și greutatea de până la 2,3 tone. Are denumirea științifică de Ceratotherium simum și este cea mai numeroasă specie de rinoceri care trăiește în vestul, estul și sudul Africii.

Rinocerul indian - Rhiniceros unicornisSpecia Rhiniceros unicornis

Rinocerul indian are un singur corn nazal și face parte din categoria rinocerilor cu platoșe. Are denumirea științifică de Rhiniceros unicornis și este o specie în pericol de dispariție. Are lungimea corpului de cel mult 3,8 m, înălțimea la greabăn de 1,7 m și greutatea de până la 2,2 tone. Rinocerul indian trăiește solitar în regiunile din sudul Asiei, din Valea Brahmaputra.

Rinocerul negru (Diceros bicornis), Foto: animalfacts-pictures.blogspot.roDiceros bicornis, Foto: animalfacts-pictures.blogspot.ro

Rinocerul negru este o specie din savana africană, considerată în pericol grav de dispariție. Are denumirea științifică de Diceros bicornis și trăiește în estul și sudul Africii. Are lungimea corpului de 2,9-3,1 m și greutatea de 0,9-1,3 tone.

Rinocerul de Sumatra, specia Dicerorhinus sumatrensis, Foto: zooinstitutes.com

Rinocerul de Sumatra trăiește în sudul și sud-estul Asiei și are denumirea științifică de Dicerorhinus sumatrensis. Are lungimea corpului de 2,5-3,2 m și greutatea de cel mult 800 kg. Acest rinocer pare de culoare închisă datorită părului țepos ce crește pe anumite zone ale corpului. Face parte din categoria rinocerilor semiîmplătoșați, care nu au pielea împărțită în plăci.

Rinocerul de Java, Foto: walpapershddownload.com

Rinocerul de Java este o specie în pericol grav de dispariție și are denumirea științifică de Rhinoceros sondaicus. Are lungimea corpului de 3-3,5 m și greutatea de până la 1,4 m. Este unul dintre cele mai rare mamifere din categoria rinocerilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here