Animalul preistoric Desmatosuchus a trait pe teritoriul Statelor Unite ale Americii in Triasicul superior, in urma cu 220 de milioane de ani. Avea o infatisare foarte interesanta, astfel, desi corpul sau arata arata precum cel al unui crocodil din zilele noastre, capul semana cu cel al unui porc, aratand, intr-o oarecare masura, caraghios.

Botul sau ascutit indreptat in sus era de mare ajutor acestui animal erbivor pentru a dezgropa radacinile plantelor cu care se hranea. Traia in campiile intinse, care erau acoperite de arbusti sau ierburi inalte.

Corpul erbivorului Desmatosuchus era lung de 3 – 5 metri si era acoperit de placi cornoase, care nu erau situate doar pe spate, ci si pe burta. Pe ceafa si in zona gatului se aflau placi osoase, care masura 50 de centimetri lungime.

Desmatosuchus

Toate acestea aveau un important rol de protectie, usurandu-i situatia atunci cand trebuia sa se apere in fata atacurilor reptilelor carnivore si nu reusea sa scape. Asemeni altor animale erbivore din acea perioada, era victima carnivorilor necrutatori, corpul sau atat de rezistent reprezentand cea mai buna modalitate de a se proteja.

Citește și:  Agromizide - Muște din ordinul Diptera

Corpul erbivorului Desmatosuchus era sustinut de patru membre scurte si puternice, prevazute cu tepi, a caror labe erau latite. Pe partea anterioara a maxilarului inferior nu se aflau dinti, iar dintii situati in  spate aveau forma unei frunze.

Informatiile pe care oamenii de stiinta le-au aflat despre acest crocodil preistoric se datoreaza descoperirii fosilelor acestui animal, in anul 1920, de catre paleontologul Ermine Case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.