Specii de dinozauri descoperiti in Australia:

Atlascopcosaurus – A fost un dinozaur ornitopod care a trait in Cretacicul inferior, cu 110-95 milioane de ani in urma. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia in anul 1989, iar specia a fost numita Atlascopcosaurus loadsi de paleontologii T. Rich si P. Rich.

Ausktribosphenos – A fost un dinozaur din perioada Cretacicului, de acum 115 milioane de ani. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia, in anul 1997 la Flat Rocks, la sud de Melbourne, de paleontologul Nicola Barton.

Allosaurus – Acest teropod a trait cu 154-144 milioane de ani in urma, in perioada Jurasicului superior. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in anul 1877 in Australia si descrise de paleontologul Otniel Charles Marsh.

Kronosaurus – Acest pliozaur carnivor a trait cu 223-213 milioane de ani in urma in perioada Cretacicului inferior, iar ramasitele sale fosile au fost descoperite in anul 1889, in Australia, de paleontologul A. Crombie.

Austrosaurus – A fost un dinozaur erbivor care a trait cu 113-98 milioane de ani in urma, in perioada Cretacicului inferior. Paleontologul J. Longman a descris aceasta specie in anul 1933 pe baza ramasitelor fosile descoperite in Autralia, in Queensland, in acelasi an.

Ozraptor – Acest dinozaur biped carnivor a trait in perioada de mijloc a Jurasicului, iar ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia, in anul 1998, de catre paleontologii Long si Molnar.

Muttaburrasaurus, Foto: austmus.gov.au
Muttaburrasaurus, Foto: austmus.gov.au

Muttaburrasaurus – A fost un dinozaur erbivor care a trait in perioada Cretacicului mijlociu, cu aproximativ 113-97,5 milioane de ani in urma. Specia a fost descrisa de paleontologii Ralph E. Molinar si Alan Bartholomai in anul1981, pe baza ramasitelor fosile descoperite in Queensland, in Australia, in anul 1963 de catre cercetatorul Doug Langdon.

Platypterygius – Acest ihtiozaur a fost descoperit in Australia, in Queensland, in anul 1865.

Timimus – A fost un dinozaur carnivor biped care a trait in perioada Cretacicului inferior, cu milioane de ani in urma. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia, in anul 1994, de paleontologul Vickers Rich. Specia a fost numita Timimus hermani.

Woolungasaurus – Acest dinozaur a fost o reptila marina care a trait in perioada Cretacicului inferior, cu aproximativ 110 milioane de ani in urma. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia, in Queensland in anul 1960, de paleontologul P. O. Persson.

Citește și:  Top 10 cei mai urăți dinozauri din era Mezozoică

Rhoetosaurus – A fost un dinozaur sauropod care a trait in perioada Jurasicului mijlociu, cu 181-175 milioane de ani in urma. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Queensland, in Australia, in anul 1925 de paleontologul Longman.

Kakuru – A fost un dinozaur carnivor din perioada Cretacicului inferior, de acum 119-113 milioane de ani in urma. Fosilele sale au fost descoperite in Australia, in anul 1980 de catre paleontologul Molnar si Pledge.

Leaellynasaura, Foto: tallerdenarrativaeltranvia.blogspot.com
Leaellynasaura, Foto: tallerdenarrativaeltranvia.blogspot.com

Leaellynasaura – Acest dinozaur erbivor a trait in perioada Cretacicului cu aproximativ 106 milioane de ani in urma. Paleontologii Thomas Rich si Patricia Rich au numit aceasta specie Leaellynasaura amicagraphica, pe baza ramasitelor fosile descoperite in anul 1984 in Australia.

Pterosaurus – A fost o reptila preistorica care a trait in perioada Triasicului, cu aproximativ 65 milioane de ani in urma. Fosilele sale au fost descoperite in Australia, in anul 1834 si descrise de paleontologul Kaup.

Rapato – A fost un dinozaur biped carnivor care a trait cu aproximativ 113-97,5 milioane de ani in urma, in perioada Cretacicului inferior. Specia a fost numita Rapato ornitholestoides de paleontologul von Huene, pe baza ramasitelor fosile descoperite in anul 1932, in Australia.

Walgettosuchus – A fost un dinozaur care a trait in perioada Cretacicului inferior, cu 105 milioane de ani urma. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Australia, in anul 1932, de paleontologul von Huene.

Agrosaurus – Acest dinozaur a trait cu 223-213 milioane de ani in urma in perioada Triasicului superior, iar ramasitele sale fosile au fost descoperite in anul 1891 in Australia de paleontologul Seeley. Specia a fost numita Agrosaurus macgillvrayi.

Fulgurotherium – Aceasta specie a fost descrisa in anul 1932 de catre paleontologul Friedrich von Huene si a fost numita stiintific Fulgurotherium australe. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in straturile sedimentare cretacice de suprafata ale diferitelor regiuni australiene si dateaza de acum 130-110 milioane de ani.

Minmi – Ramasitele sale fosile au fost descoperite in Queensland in Australia, in anul 1980, de catre paleontologul Molnar si dateaza din perioada Cretacicului inferior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.