Asemeni membrilor familiei din care face parte, respectiv a titanosauridelor, dinozaurul Antarctosaurus avea corpul blindat cu mici placi osoase, de marimi diferite. Aceasta ramane trasatura comuna, pe care o imparte cu ceilalti membri ai familiei din care face parte, existand in schimb diferente in lungimea corpului.

Descoperite de paleontologul Friedrich von Huene, in anul 1928, fosilele acestui dinozaur au fost gasite in America de Sud. De asemenea, era un dinozaur erbivor, care se hranea cu plante acvatice, frunze si traia in zonele de mal. Friedrich von Huene este cel care a dat si numele acestui dinozaur, iar perioada in care acest animal preistoric a trait apartine Cretacicului, in urma cu 75 de milioane de ani.

Dinozaurul Antarctosaurus, blindat cu placi osoase, Foto: arthurgabrielhotmailcombr.blogspot.ro
Dinozaurul Antarctosaurus, blindat cu placi osoase, Foto: arthurgabrielhotmailcombr.blogspot.ro

Cu un corp lung de 20 de metri, dinozaurul Antarctosaurus cantarea 20 de tone, fiind un dinozaur foarte mare, chiar si pentru un dinozaur patruped. Membrele sale subtiri erau lungi, asemenea altor membri ai familiei careia ii apartinea, cele din fata fiind aproape egale cu cele din spate.

Citește și:  Reptila Bradysaurus, cel mai primitiv vertebrat de pe uscat

Cu toate ca era un sauropod si aceste erbivore erau caracterizate de un cap mic. Mai mult decat atat capul acestei creaturi preistorice era prevazut cu proeminente frontale si masurand doar 60 de centimetri in lungime. Dintii erau slabi, iar coada si gatul erau lungi.

Se considera ca dinozaurul Antarctosaurus se hranea cu plante acvatice, datorita manierei in care erau pozitionate narile, fiind situate deasupra ochilor. Desi avea o greutate mare, modul cum erau construite membrele ii permiteau sa mearga pe toate cele 4 picioarele si sa isi deplaseze cu mult mai multa usurinta corpul greoi, ramanand una dintre creaturile preistorice care au populat teritoriul Americii de Sud de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.