Estemmenosuchus era o soparla preistorica greoaie care se asemana mai mult cu un hipopotam dar avea corpul mai mare decat un taur adult din zilele noastre. A trait in a doua jumatate a perioadei Permian, cu 250-248 milioane de ani in urma.

Era o specie erbivora sau omnivora, parerile cercetatorilor sunt impartite, cert este ca incisivii sai lungi si curbati erau foarte mari, de forme triunghiulare, caninii grosi si puternici, molarii mai mici, deci aspectul animalului cu gura deschisa era destul de fioros.

Corpul sau era masiv, s-a estimat ca putea ajunge la lungimea de 4-5 m. Craniul era foate mare si impresionant, decorat cu multe excrescente osoase de forme si dimensiuni diferite, din care doua pozitionate pe crestetul capului se asemanau cu doua coarne de cerb, doua mai late erau pe partile laterale si pareau niste urechi, altele se aflau in zona fruntii intre cei doi ochi, iar deasupra botului avea un sir de colti care formau un fel de coroana, toate ii creau un aspect putin spus bizar, cu adevarat infiorator.

Citește și:  Wuerhosaurus, dinozaurul cu armură descoperit în China
Estemmenosuchus
Estemmenosuchus

Coada era destul de lunga, groasa si puternica, era purtata orizontal sau cu partea finala pe sol, iar membrele posterioare si anterioare erau mari si musculoase, aveau labele robuste si gheare tari, groase si ascutite, ce ii ofereau posibilitatea sa se deplaseze patruped, sa sustina destul de usor intreaga greutate a corpului.

Ramasitele fosile ale Estemmenosuchus au fost descoperite in Urali si constau in parti ale craniului, de mandibula, oase ale scheletului, mai exact cateva vertebre. Se banuieste ca avea obiceiuri acvatice, ca traia pe langa rauri si bazine fluviale, in zone joase si mlastinoase unde inota ca un hipopotam, dar era in general o soparla pasnica dar cu aspect de monstru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.