La 8 februarie 1876 se naste in orasul german Dresda- Friedrichstadt, pictorita Paula Modersohn-Becker, cea care va impresiona prin creatiile sale expresioniste. S-a nascut intr-o familie numeroasa, ea fiind cel de-al treilea copil din sapte si a avut parte de o foarte buna educatie, familia sa fiind una aristocrata, ce a putut oferi copiilor un mediu propice dezvoltarii intelectuale. Bunicul sau era profesor universitar, iar tatal lucra la caile ferate germane. Fascinata inca de mica de arta, este incurajata de parinti sa studieze arta la Paris, insa acesta nu erau primele cursuri de pictura urmate. Astfel, ea se muta din Dresda in Bremen si in perioada unei vizite la o matusa din Londra, isi face primii pasi in pictura.
In perioada cuprinsa intre anii 1893-1895, Paula Modersohn-Becker urmeaza cursuri de pictura la scoala din Bremen, insa si in particular. Urmeaza si un curs de pictura si desen, organizat de Uniunea Femeilor Artiste din Berlin, ce sprijineau femeile artiste prin cursurile organizate. De asemenea, a fost membra a Asociatiei Artistilor din Berlin, iar la varsta de 22 de ani devine membra a comunitatii artistice din Worpswede, aceasta fiind o comuna in care artistii s-au retras pentru a se impotrivi vietii din marile orase. In aceasta comunitate primeste lectii de pictura de la Mackensen, iar lucrarile sale sunt inspirate din viata fermierilor, dar si din piesaje din natura. De altfel, primele picturi ale sale au fost peisaje.
In anul 1901, Paula Modersohn-Becker se casatoreste cu pictorul Otto Modersohn, care ii era coleg la Worpswede. Impresionata de artistii post-impresionisti, precum Paul Cezanne sau Van Gogh, o influenta puternica in creatiile sale a avut-o si sotul sau. Intre anii 1900 si 1907 calatoreste de cateva ori la Paris, insa nu de fiecare data va locui cu sotul sau. Calatoriile sale aveau doar un scop artistic, motiv pentru care intr-una dintre aceste calatorii urmeaza cursuri la “École des Beaux-Arts”. De fiecare data cand avea ocazia mergea la expozitii de arta, pentru a admira picturile artistilor preferati, artisti care i-au influentat munca. In picturile sale se pot admira elemente ce apartin impresionismului lui van Gogh sau Cezanne, dar si fovismului, artei japoneze, Renasterii Germane si cubismului lui Picasso.
Din nefericire, destinul sau tragic ii va impiedica munca atat de indragita de criticii de arta. In anul 1906, Paula Modersohn-Becker face ultima sa calatorie la Paris, care va fi una benefica creatiilor sale, deorece aici realizeaza un numar mare de lucrari ce o vor incanta foarte mult. Viata ei in aceasta perioada nu este buna doar pe plan artistic, ci si pe plan personal, deoarece, in anul 1907, relatia dintre ea si sotul sau, care pana atunci erau distantati unul fata de altul, se va imbunatati. De asemenea, i se implineste poate cea mai mare dorinta a sa, aceea de a deveni mama, prin fiica sa, Mathilde Modersohn, nascuta pe 2 noiembrie 1907. Desi atat ea cat si sotul sau erau in culmea fericirii, aceasta fericire va dura foarte putin, pana pe 21 noiembrie 1907, cand artista moarte in urma embolii.
Dupa o existenta atat de scurta, de doar 31 de ani, pictorita Paula Modersohn-Becker este extrem de apreciata pentru portretele sale, considerate exceptionale si pentru imaginile pictate, fiind de o mare importanta pentru expresionism, un curent care in pictura ofera ochilor un adevarat spectacol, prin culorile puternice, ce contrasteaza si prin liniile si curbele frante, iar aceasta pictorita a realizat lucrari de o mare intensitate, ce o pozitioneaza printre pictorii de marca.