Una dintre cele mai placute si inedite activitati pentru persoanele de toate varstele este vizitarea unei gradini zoologice, iar gradiniile zoologice din Romania sunt deosebite. Vizitarea unei gradini zoologice are un rol deosebit de important in educatia copiilor. Copiii isi vor dezvolta mai rapid interesul pentru lumea animalelor, vor descoperi care sunt tarile de origine si mai mult decat atat, vor afla multe lucruri despre habitatul acestora. Nu ezitati sa mergeti la zoo cu familia ori de cate ori aveti ocazia, insa copiii necesita o supraveghere foarte atenta.

Gradini zoologice

Pe langa aspectul educativ pe care il au, gradinile zoologice ajuta la protejarea unor specii aflate pe cale de disparitie, precum si la anumite cercetari stiintifice sau veterinare. Astfel, daca aveti de gand sa vizitati un loc inedit, alegeti gradinile zoologice din Romania. Puteti alege din lista de mai jos gradina zoo care este cel mai aproape de dumneavoastra sau pe cea care va incanta cel mai mult.

Gradina Zoologica din Bucuresti a fost infiintata in anul 1955 si este una dintre cele mai frumoase gradini zoologice de la noi din tara, deosebindu-se prin varietatea de animale indigene si exotice. In anul 2009, Gradina Zoologica Bucuresti, UPC Romania si Animal Planet au conceput un proiect intitulat “Digital Zoo” prin care iubitorii de animale puteau privi activitatea acestora direct pe Internet, in timp real.

Mai mult decat atat, proiectul are un puternic caracter educativ, oferind informatii despre animale sau speciile din care provin. Printre speciile pe care le puteti admira la Gradina Zoo Bucuresti se numara: acvila, anaconda verde, antilopa eland, canguri, crocodilul de Nil, fazanul diaman, fazanul de Hymalaia, pavianul, puma, veverita cenusie si multe altele.

Gradina Zoologica din Bucov ( Parcul Memorial “Constantin Stere”, in apropiere de Ploiesti) gazduieste numeroase specii de animale, atat europene, cat si exotice. Gradina Zoo a fost infiintata acum aproximativ trei decenii si este una dintre cele mai vizitate gradini zoologice din Romania.

Gradina ofera un mediu prielnic speciilor aflate pe cale de disparitie, oferind vizitatorilor importanate informatii referitoare la acestea. Mai mult decat atat, copiii care vin la Gradina Zoo Bucov, pot face turul acesteia pe un ponei Shetland. Printre animalele pe care le puteti vedea in cadrul acestei gradini zoologice se numara leul African, lama Alpaca, babuinul, macacul, iar dintre cele autohtone: cerbul carpatin, bivolita romaneasca, ursul brun.Gradina Zoologica din Bucuresti

O gradina zoologica deosebita este cea din Targoviste, situata intr-un mediu natural exceptional, in cadrul Parcului Chindia. Vegetatie este din abundenta, ceea ce confera un mediu cat se poate de propice animalelor. Gradina a fost infiintata in anul 1955, initial ca un colt zoologic, in parcul central, iar intre 1970-1977 a fost mutata in Parcul Chindia.

Citește și:  Barza de pădure (Mycteria americana), o pasăre solitară

Gradina Zoologica Targoviste asigura exemplarelor cele mai bune conditii, iar vizitatorii au ocazia sa descopere lucruri interesante despre acestea. Fantanile arteziene amenajate si cursurile de apa din interiorul gradinii ofera animalelor relaxarea si racoarea de care au neovie, mai ales in anotimpul cald. Felul in care arata Gradina Zoologica Targoviste si mediul de viata al animalelor indica profesionalismul administratorilor si al ingrijitorilor, care fac totul pentru animale, fapt pentru care numarul de vizitatori este foarte mare.

Gradina Zoologica din Sibiu a fost prima gradina zoo din Romania, infiintata in anul 1929 in padurea Dumbrava. Aceasta gradina zoologica ofera un mediu propice animalelor pe care le gazduieste, aproxiamtiv 135 la numar.

Printre animalele pe care le puteti admira la Gradina Zoologica din Sibiu se numara: testoasa de Florida, pitonul tigrat, cinteza, babuinul imperial, iar printre exemplarele foarte rare, care nu pot fi gasite la alte gradini zoologice din Romania, se numara lupul iberic si camila. Gradina este un important punct turistic pentru orasul Sibiu, si mai mult decat atat, turistii care o viziteaza se pot relaxa pe o terasa amenajata chiar pe malul lacului, in incinta gradinii zoo.

Si orasul Timisoara se poate mandri cu o gradina zoologica deosebita. Acesta a fost infiintata in anul 1986, fiind intr-o permanenta modernizare, pentru ca in anul 2004 sa fie inchisa, si redeschisa vizitatorilor in 2007. Atrage un numar foarte mare de vizitatori prin colectia impresioannta de specii autohtone si exotice pe care o detine. Principiul de functioanre al acestei gradini zoologice este repsectarea elementelor naturii si protejarea acesteia. Gradina zoologica Timisoara gazduieste numeroase specii, precum ursi, cerbi, maimute, canguri, hamsteri sau pasari.

Aceste gradini zoologice din Romania sunt printre cele mai vizitate, deoarece ofera un mediu cat se poate de placut atat animalelor, cat si vizitatorilor sai. Este important ca atunci cand vizitati orice gradina zoologica sa respectati anumite reguli. Astfel, atunci cand intrati in incinta gradinilor zoologice este de preferat sa urmati regulile scrise pe placutele de avertizare. Este interzis sa mergeti la zoo cu animalul de companie deoarece va agita animalele din cusca. Nu este permis sa hraniti animalele din cusca, deoarece acestea va pot rani. Supravegheati-va cu foarte mare atentie copiii.

Daca respectati aceste mici reguli, vizita dumneavoastra la zoo va fi o experienta deosebita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.