Liaoning este o provincie în China, ce se întinde pe o suprafață de 145.900 de kilometri pătrați și are o populație de peste 43 de milioane de locuitori. Liaoning administrează 14 orașe, iar Shenyang este capitala regiunii.

Liaoning11

Shenyang, cunoscut și sub denumirea Mukden, este un oraș bogat în ceea ce privește obiectivele turistice. Turiștii pot vizita mormintele ce aparțin membrilor ultimei dinastii din China, Qing, dar și Palatul Imperial al acestora. Aici a fost și locul unde ,în 1905, japonezi au reușit să învingă armata rusă, dar și unde a început războiul dintre China și Japonia, în 1931. Aici a trăit și geniul strateg Zhang Zuolin, împreună cu fiul său Zhang Xueliang, care au condus China de nord- est în timpul anilor 1902.

Shenyang
Shenyang

Shenyang are o populație de 7,2 milioane de locuitori și o suprafață de 12.924 kilometri pătrați. Este un important centru industrial și comercial.Tocmai pentru că este un centru industrial major, o mare parte dintre clădirile istorice vor fi înlocuite cu alte construcții noi.

Citește și:  Coreea de Nord : Țări de vizitat

Alte obiective turistice care merită văzute sunt: Palatul Mukden, Zhaoling, Fuling, Pagodele de Nord, Sud, Vest și Est, Statuia lui Mao Zedong. Muzeul Provincial Lioning, Strada Antică Shengjing, Grădina Expozițională Shenyang sau Muzeul Zhang Xueliang.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.