Considerat unul dintre cei mai mari oameni de știință din istorie, Albert Einstein a rămas în istorie pentru multe descoperiri, cea mai mare dinre ele fiind teoria relativității. Tocmai din acest motiv, în 1912 a primit inclusiv Premiul Nobel pentru Fizică.

Totuși, despre Albert Einstein mai sunt și lucruri mai puțin știute, pe care le poți citi în rândurile următoare:

1. I s-a propus să fie președintele Israelului – Albert Einstein s-a mândrit dintotdeauna cu rădăcinile sale evreiești, în pofida faptului că nu era foarte religios. De asemenea, el a criticat vehement tratamentul de care aceștia au avut parte. Israelienii au apreciat din plin comportamentul său, iar în anul 1952, când președintele Israelului din acel moment, Chaim Wiezmann, a murit, guvernul i-a propus lui Einstein să preia rolul. La acel moment, Einstein avea 73 de ani, însă a refuzat. Astfel, el a răspuns printr-o scrisoare trimisă unui ambasador israelian, în care justifica decizia luată pe seama faptului că nu are experiența și calitățile necesare. Einstein s-a născut în Germania în anul 1879, apatrid din 1896, iar din 1899 a primit cetățenia elvețiană. Apoi, din 1940 a devenit cetățean american.

2. Despre el au apărut o multme de filme, jocuri și numeroase cărți – Munca lui Albert Einstein este o moștenire impresionantă pentru omenire, iar despre marele savant au apărut nu mai puțin de 14 filme biografice. În anul 1923 a fost lansat primul dintre ele și se numea The Einstein Theory of Relativity. În plus, au mai apărut încă 15 cărți biografice, prima fiind scrisă de John S. Ridgen în anul 1905 cu numele: Einstein 1905: The Standard of Greatness. În plus, în secțiunea cazinou online NetBet utilizatorii pot încerca un joc cu numele Einstein Eureka Moments. Simbolul principal al jocului este chiar chipul lui Einstein, dar sunt disponibile și eprubete și obiecte ce vizează gravitația și teoria relativității.

Citește și:  O poveste de speriat copiii sau un fenomen real? Manifestări și apariții ale spiritelor în viața reală

3. I-a dat banii de la Premiul Nobel fostei soții după divorț – În anul 1919, Einstein a divorțat de Mileva Maric și s-a mutat la Berlin. În acorrdul de separare, savantul și-a asumat că-i va oferi o sumă anuală, dar și banii ce urmau să vină de la Premiul Nobel în cazul în care ar fi câștigat. Einstein a primit acest premiu în 1921 și i-a oferit sumă de bani cuvenită fostei sale soții.

4. A fost spionat de FBI timp de 22 de ani – Einstein s-a mutat în SUA în 1933, cu puțin timp înainte ca Adolf Hitler să preia conducerea Germaniei. El a plecat din Berlin și a ajuns la catedra Universității din Princeton. Totuși, FBI l-a urmărit timp de 22 de ani, având în vedere că Albert Einstein era un susținător al drepturilor civile. Astfel, apelurile telefonice i-au fost ascultate, gunoiul i-a fost verificat, americanii dorind să afle dacă este spion. Până când Einstein a murit, acesta avea deja un dosar de peste o mie de pagini la FBI. Totuși, nu a existat nicio dovadă că Einstein ar fi fost spion.

blank

5. Creierul lui Einstein a fost furat după moarte – În aprilie 1955, când Einstein a murit, omenirea a fost în doliu. Savantul ceruse ca trupul său să fie incinerat când va muri, însă Thomas Harvey a îndepărtat creierul lui Einstein în timpul autopsiei și l-a luat în ideea de a debloca secretele geniului său. El l-a convins ulterior și pe fiul lui Einstein că este soluția potrivită. Creierul lui Einstein a fost tăiat în mai multe bucăți care au fost trimise oamenilor de știință pentru cercetare. Au apărut mai multe studii, dar niciunul nu a relevat ceva concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.