Lupul de mare antarctic este o pasare de apa partial migratoare care traieste in sudul indepartat, in insulele din Antarctica, insulele Falkland, dar si in zonele de coasta din Noua Zeelanda si Argentina.

Are corpul lung de 52-64 cm si greutatea de 1-2 kg.

Penajul este predominant intunecat, majoritatea penelor au un colorit in nuante maronii-inchise spre negru. Aripile sunt mari, au penele maronii cu margini rotunjite, in zona de mijloc cu cateva pete albe.

Pe partile laterale ale capului apar ochii mari, cu irisul de culoare neagra. Ciocul este scurt dar robust, cu varful partii superioare de forma unui carlig, iar coloritul gri-inchis sau negru. Picioarele sunt negre, scurte si au labele palmate.

Lupul de mare antarctic
Lupul de mare antarctic

Hrana lupilor de mare consta din pesti si pasari de mare sau pui si oua de pinguini, de cormorani si alte pasari de apa care traiesc in oceanele sudice. Avand in vedere obiceiul lor de a fura ouale si puii se explica faptul ca ele cuibaresc in colonii mici in apropierea pinguinilor si altor surse de prada. Cuibul lor este realizat pe tarm, are o forma dezordonata ca o scorbura, in el la cateva zile dupa imperechere femela depune 1-3 oua.

Citește și:  Heringul cu denticuli (Denticeps clupeoides) de numai 8 cm

Perioada clocitului este in lunile noiembrie si decembrie. Atunci pasarile devin foarte agresive, isi apara cu pretul vietii cuibul in care au ouale sau puii. Dupa eclozarea oualor apar puii care sunt hraniti de pasarile adulte tot cu oua de pasari marine si de pinguini.

Lupul de mare antarctic are denumirea stiintifica de Catharacta antarctica, face parte din ordinul Charadriiformes, familia Stercorariidae si este o specie comuna in circumpolar in Antarctica.

Video – Lupul de mare antarctic (Catharacta antarctica):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.