Anoa de ses (Bubalus depressicornis)Anoa de ses (Bubalus depressicornis) este una dintre cele mai mici specii de bovine salbatice care traieste in padurile dese si mlastinoase din Insula Sulawesi.

Este un animal mic, cu corpul indesat, ce poate ajunge la maturitate la lungimea de 1,6-1,7 m, inaltimea la greaban de 1 m si greutatea de 150-300 kg. Are gatul gros, capul alungit, botul mereu umed, ochii mari cu irisul de culoare maro, iar urechile relativ mici.

Anoa de ses (Bubalus depressicornis) - MasculMasculul poarta coarne, care se curbeaza spre spate, fapt ce il ajuta sa se strecoare cu usurinta prin padurea deasa. La femela aceste coarne aproape lipsesc in intregime sau sunt foarte mici, ca niste cioturi. Au corpul acoperit in mare parte cu blana cu par de culoare rosu-maronie-inchisa chiar spre negru, doar pe membre si pe fata are pete de culoare deschisa.

Traieste solitar, in padurile de ses cu terenuri umede, este activa in special dimineata cand isi cauta hrana formata in special din plante, frunze, ferigi, fructe si ramuri. Restul zile se odihneste in vegetatia densa. In perioada de imperechere aceste bovine pot fi vazute in in grupuri mici. Femele are o perioada de gestatie de 9-10 luni, dupa care face un singur vitel. Acesta are corpul galben-maroniu si este alaptat si protejat doar de femela. Este intarcat la varsta de 6-9 luni si ajunge la maturitate la 2-3 ani. In mediul ei natural speranta de viata la anoa de ses este de aproximativ 20 de ani.

Citește și:  Și animalele se răcoresc în pisicine, vezi poze

Anoa de ses face parte din ordinul Artyodactyla, familia Bovidae. Este o specie in pericol de disparitie, datorita vanatului excesiv si a distrugerii habitatului.

Video – Anoa de ses (Bubalus depressicornis):

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.