Mănăstirea Sfânta Treime se află în satul Moișeni, comuna Certeze, din judeţul Satu Mare. Este o mănăstire ortodoxă de maici, având un număr redus de vieţuitoare. Numele ansamblului monahal provine de la hramul pe care îl poartă.
Accesul la Mănăstirea Sfânta Treime se face de pe DN 19, pe ruta Satu Mare – Negreşti – Oaș – Moișeni. Este singura mănăstire de maici din Țara Oașului, aşa că importanţa sa este una deosebită. Este un lăcaş religios nou, fiind înfiinţat în anul 2004, la iniţiativa preotului Toma Bobiță, care a fost sprijinit în demersul său de Parohia Ortodoxă din Moișeni. Construirea unei biserici şi înfiinţarea unei mănăstiri se datorează unei promisiuni pe care preotul a făcut-o: acesta a trecut printr-o perioadă mai grea a vieţii şi a promis că va face acest lucru, dacă va reuşi să treacă peste.
În anul 2004, preotul şi enoriaşii au ales locul potrivit pentru Mănăstirea Sfânta Treime de astăzi – pe colina cunoscută de localnici drept “Ciuncașu Popii”. În acelaşi an, s-a sfinţit acest loc şi s-a pus piatra de temelie pentru biserica de lemn. Un an mai târziu, au fost construite şi chiliile măicuţelor. Măicuţele au venit de la alte mănăstiri, fiind alese de Preasfinţitul Justinian Chira, iar slujbele sunt ţinute de un preot care nu este şi ieromonahul de aici.
Biserica de la Mănăstirea Sfânta Treime a fost ridicată din lemn de brad şi pot fi observate numeroase elemente care aparţin de arhitectura moldovenească a bisericilor. Cel care a condus lucrările provine din Vatra Molodiviței, iar acest stil poate fi văzut chiar şi în zone ca Dobrogea sau Făgăraş. Interesant e că biserica a fost construită în doar o lună. Interiorul este şi el amenajat în stilul moldovenesc – mare parte din piesele de mobilier au fost sculptate în Fălticeni.
La început, Mănăstirea Sfânta Treime era numită doar schit, însă, în anul 2006, a fost ridicată la rangul pe care îl are în prezent. Având în vedere că este un lăcaş religios recent, încă nu este atât de cunoscut. Dar nu se poate plânge că duce lipsă de credincioşi, pentru că sunt destui care vin să participe la frumoasele slujbe de aici.