Mauritania este o țară saharian ale cărei temperaturi poate ajunge la 57˚C. Mare parte din teritoriu este arid și deplasarea este dificilă fără un autoturism de teren. Deși are o suprafață de două ori mai mare decât cea a Franței, țara este compusă din trei milioane de locuitori. Mauritania este o republică islamică, însa acest fapt nu conferă niciun motiv de îngrijorare, locuitorii săi tinzând spre o anumită rezervă, si nu extremism.

steag Mauritania

Mauritania a fost locuită la început de negri și de berberi, fiind un centru al mișcării berbere Almoravid în secolul al XI – lea, care aspiră la răspândirea islamismului în Africa de vest. A fost explorată pentru prima dată de portughezi în secolul al XV – lea, dar până în secolul al XIX – lea, Franța câștigase controlul. Francezii au organizat teritoriul în anul 1904 și în anul 1920 a devenit una dintre coloniile Africii Franceze de Vest.

În anul 1946 a fost numit teritoriu francez de peste mări. Mauritania a devenit națiune independentă în noiembrie 1960 și a fost admisă în NATO în 1961, după opoziții puternice din partea Marocului. La sfârșitul anilor 1960, guvernul a încercat să facă dominantă cultura arabă, iar tensiunile rasiale între mauri, arabi, berberi și negri erau frecvente.

Mauritania2

Principalele atracții sunt în general deșertul din zonele Adrar si Tagant, precum și oceanul în Banc d~Arguin, o rezervație naturală cu dune ce se sfârșesc în mare, plină de milioane de păsări și protejată de UNESCO. Deșertul Ardar este similar Saharei – dune nesfârșite și deșert stâncos cu munți mici. Călătoriile în celelalte părți ale țării sunt mai aventuroase. Majoritatea turiștilor rămân de-a lungul coastei de vest, deși există câteva locuri frumoase și în interiorul țării.

Citește și:  Amboise - Franta: Orașe de vizitat
Banc d’Arguin
Banc d’Arguin

Cum pot ajunge turiștii să iubească Mauritania, de la prima vizită a lor aici? Aceștia pot:

  • Vizita capitala Nouakchott. Deși este fondată în anul 1960, păstrează stilul arhitectural berber. Se află la nord de mare, într-un peisaj deșertic cu dune joase împresurate cu tufișuri și se învecinează cu Ksar, o veche așezare maură. Moscheea Plage du Wharf, piața africană și piața de cămile, centrul de artizanat, Casa Culturii și fabrica de covoare pot fi vizitate aici.
  • Vizita cea mai frumoasă atracție a Mauritaniei, Parcul Național Banc d’Arguin, un spațiu vast de insule și zone de coastă aflate pe coasta deșertica a Atlanticului, unul dintre cele mai mari sanctuare de păsări din lume și un loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Pe insulă există și câteva situri arheologice.
  • Admira Adrar, un masiv spectaculos cu un platou în culori de roz și maro, decorat cu dune de nisip și intersectat de canioane adânci ce adăpostesc crânguri de palmieri. Pentru vizitarea acestei zone este necesară permisiunea guvernului.
  • Face o excursie prin pasul montan Homogjar spre Chinguetti, un oraș islamic sfânt întemeiat în secolul al XIII – lea, acum aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Orașul are o moschee medievală și o librărie ce conține manuscrise antice.
  • Face un tur al regiunilor Affole și Assaba, la sud și sud-est de Tagant, via Kiffa, Tamchakett și Ayoun el Atrous, spre platoul sălbatic El Agher. Siturile arheologice interesante includ Koumbi Saleh, fosta capitală a imperiului Ghana, la 70 de kilometri de Timbedra.

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.