Lumea rămâne şocată de fiecare dată când aude despre practicarea sacrificiilor umane şi a canibalismului în societăţi arhaice din trecut. Şi explică prin clişeul: “lumea era sălbatică în acele vremuri”. Totuşi, chiar în ziua de astăzi, în mijlocul civilizaţiei, există cazuri înspăimântătoare de canibalism.

Istoria criminologiei abundă de cazuri şocante de criminali canibali, care arată cât se poate de clar faptul că omul poate fi şi astăzi la fel de crud şi de atroce, în pofida societăţii civilizate. Deşi mulţi dintre aceşti criminali suferă de boli psihice, aceasta nu face activităţile lor mai puţin înspăimântătoare. Se pare că chiar în ultimii ani s-a înregistrat un număr alarmant de crime ce includ acte de canibalism (s-a sugerat că şi consumul de anumite substanţe psihotrope ar juca un rol).

Cazuri şocante de criminali canibali

Criminali - Vampirul din Brooklyn
Criminali – Vampirul din Brooklyn, foto: the-end-of-summer.blogspot.com

Vampirul din Brooklyn – Albert Fish

Albert Fish (1870-1936) este cunoscut sub numele de Vampirul din Brooklyn sau Vârcolacul din Wysteria. Criminal în serie, a declarat că victimele sale – întotdeauna copii – erau în număr de 100. A omorât cel puţin cinci copii, iar în afară de cruzimea cu care le lua viaţa, cel mai şocant era faptul că obişnuia să mănânce diferite părţi ale corpurilor gătite şi să bea sângele victimelor.

Fish avea în mod clar probleme psihice, în istoricul medical al familiei sale existând numeroase cazuri de tulburări. Şi-a petrecut o parte a copilăriei într-un orfelinat şi a început de la vârste fragede să aibă înclinaţii bizare, de la consumul urinei şi al materiilor fecale, la automutilare şi viol. A fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Grace Budd. Criminalul a declarat într-o scrisoare că după ce a strangulat-o, a tăiat-o în bucăţele şi a gătit-o; i-a luat 9 zile să îi mănânce întreg trupul, care a fost dulce, după spusele sale.

Vampirul din Sacramento – Richard Chase

Criminali - Vampirul din Sacramento
Criminali – Vampirul din Sacramento, foto: wonderslist.com

Richard Chase (1950-1980) este cunoscut sub numele de Vampirul din Sacramento. A omorât şase oameni, din câte se ştie. Îi plăcea să bea sângele victimelor şi să mănânce unele părţi. Una dintre cele mai crude crime a implicat o femeie însărcinată pe care a ucis-o cu o puşcă, după care a violat-o în timp ce o înjunghia cu un cuţit; după aceea a extras unele organe şi a băut sângele. Chase a fost condamnat la moarte, însă s-a sinucis în celula sa înaintea execuţiei.

Chase era schizofrenic, fusese abuzat de către mama sa în copilărie şi de la vârste mici avea tendinţe sadice. În adolescenţă era dependent de alcool şi droguri, sfârşind internat după ce şi-a injectat în vene sângele unui iepure. Cât timp a fost internat într-un azil, a fost surprins prinzând păsări şi bându-le sângele.

Citește și:  Like-urile şi click-urile date pe Facebook ne dezvăluie personalitatea mai mult decât ne-am imagina. Cât de vulnerabili suntem?

Canibalul din Milwaukee – Jeffrey Dahmer

Criminali - Canibalul din Milwaukee
Criminali – Canibalul din Milwaukee, foto: therealkiki.com

Jeffrey Dahmer (1960-1994) este cunoscut şi sub numele de Canibalul din Milwaukee. Este unul dintre criminalii în serie cei mai fascinanţi pentru experţii în criminologie. A violat şi omorât 17 bărbaţi şi băieţi, iar preferinţele sale includeau canibalismul şi prezervarea unor părţi din trup şi a scheletelor victimelor. Inima şi muşchii le păstra în frigider şi le gătea, iar oasele le curăţa de restul cărnii, le trata şi înălbea, păstrând scheletele. Deşi suferea de tulburare de personalitate, nu a fost găsit ca fiind iresponsabil de faptele sale la proces, fiind conamnat la închisoare pe viaţă. A fost ucis prin bătaie în închisoare.

De mic copil, era oarecum bizar, apatic şi izolat; avea o fascinaţie pentru animale moarte şi oase. A descoperit că este homosexual şi a început să aibă fantezii în care îşi domina victima, o poseda în timp ce era inconştientă şi apoi o diseca, tăind-o în bucăţele.

Vânătorul Ruhr – Joachim Georg Kroll

Criminali - Canibalul Ruhr
Criminali – Canibalul Ruhr, foto: ice-princess-in-the-kingdom-of-frost.over-blog.com

Joachim Georg Kroll (1933-1991) este cunoscut şi sub numele de Vânătorul Ruhr sau Canibalul Ruhr. A mărturisit că a omorât 14 oameni, în special copii. Criminalul omora la anumite perioade de timp, strangulând victima, întreţinând relaţii sexuale cu trupul, apoi tăind părţi pe care le mânca gătite ulterior. A fost arestat pentru uciderea unei fete de 4 ani şi condamnat la închisoare pe viaţă. A murit de un atac de cord în închisoare.

Criminalul în serie avea în mod clar probleme psihice. El a declarat că îşi tăia victimele şi păstra părţile din corp, pentru a le găti, deoarece astfel nu dădea prea mulţi bani pe mâncare.

Zombie în Miami – Rudy Eugene

Criminali - Canibalul din Miami
Criminali – Canibalul din Miami, foto: blogs.villagevoice.com

Rudy Eugene (1981-2012) este cunoscut pentru atacul său canibal din 2012 denumit Zombie în Miami. Atacul şocant a fost înregistrat pe camerele de supraveghere. În timp ce umbla dezbrăcat pe stradă, Eugene a atacat subit un bărbat, un om al străzii. I-a muşcat şi mâncat faţa acestuia din urmă aproape în întregime, până ce poliţiştii l-au împuşcat mortal în lipsa altor alternative de a opri atacul.

Victima încă în viaţă a fost dusă la spital şi a rămas desfigurată şi oarbă. Aceasta a declarat că atacatorul s-a apropiat amical, însă a început subit să vorbească despre moarte, acuzându-l apoi că îi furase Biblia. În urma atacului canibal, s-a născut o mică isterie, unii declarând iminenţa unei apocalipse zombie. Atacatorul fusese arestat de 8 ori pentru consum de droguri şi violenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.