Toată lumea a auzit despre New Age, însă nu toată lumea cunoaşte detalii despre această mişcare spirituală şi socială. De fapt, straniu este faptul că a defini New Age este aproape imposibil. Este un amalgam aproape nebunesc de credinţe, idei, filosofii, ştiinţe sau psuedo-ştiinţe şi practici. New Age nu este în sine o religie, însă are forţa unei religii, câştigând ani după an adepţi.

Ce este New Age?

mişcarea spirituală New Age1
mişcarea spirituală New Age sursa: www.slideserve.com/cillian/the-new-age-movement

Mişcarea apare în forma sa recentă la jumătatea secolului XX, când iniţiatorii săi anunţă intrarea într-o nouă vârstă, o nouă epocă a omenirii. O eră a armoniei universale, spun adepţii. Doar aceasta va salva omul, care trebuie să se pregătească pentru noua eră solară, era vărsătorului, era de aur sau era unităţii şi a armoniei.

Mişcarea New Age anunţă această trecere într-o nouă eră a omenirii – după unii, Epoca Vărsătorului a început încă din 1962, după alţii a început în 2012, alţii spun că vor mai trece o mie de ani până atunci. Mişcarea cuprinde tot, de la ştiinţă, la pseudo-ştiinţă la orice formă de spiritualitate. Religia creştină, iudaică, musulmană, alte religii orientale, religii primitive, filosofii şi principii oculte – toate îşi găsesc locul în cadrul New Age.

Nu este nimic straniu sau contradictoriu ca un adept New Age să creadă în Dumnezeu, să creadă în reîncarnare, în OZN, în karma, în astrologie şi magie şi în tehnici de psihologie şi dezvoltare personală. Aceasta este caracteristica cea mai bizară, însă şi atractivă a New Age-ului: totul este acceptat, există ceva pentru fiecare. Omul este cel care trebuie să-şi creeze propriul destin şi să îşi creeze propria sa experienţă spirituală, preluând elemente din orice tradiţie. Toate tradiţiile spirituale şi religioase ale omenirii sunt valoroase şi toate cuprind un adevăr.

New Age adoptă elemente din orice tradiţie spirituală, religioasă, mistică, ocultă. Elemente ale religiilor occidentale şi orientale, elemente din magie, şamanism, astrologie, yoga, meditaţie, metode de relaxare, panteism, neo-păgânism, cabala, hipnoză, OZN, karma, reîncarnare, Reiki, NLP, dezvoltare personală, medicină homeopată, feminism, ecologism, caritate. Dacă vi se pare o înşiruire de idei, principii şi practici contradictorii, nu vă înşelaţi. New Age este de un sincretism cu adevărat straniu, dar poate chiar în aceasta stă forţa şi atractivitatea sa.

Deși există şi elemente din religiile creştine, iudaice şi musulmane, New Age îl neagă pe Dumnezeul creştin: Dumnezeu este depersonalizat, este văzut ca o esenţă divină prezentă în toate obiectele și fiinţele (panteism). Omul este o parte din Dumnezeu.

Pentru că mişcarea este în corelaţie strânsă cu feminismul şi cu reînvierea sacralităţii feminine, Dumnezeu este înlocuit de către unii adepţi cu Mama Pământului, cu zeiţa creatoare. Femeia, care a fost oarecum discriminată în cadrul religiei creştine, are în cadrul acestei noi mişcări o poziţie centrală. Femeia reprezintă natura şi spiritualitatea. De altfel, au reînviat multe culte păgâne, de adorare a naturii şi a femeii.

Citește și:  Alchimia - o artă şi o ştiinţă ascunsă ce oferea mirajul “pietrei filozofale”

Mai controversat este faptul că unii adepţi vorbesc despre adevăratul Dumnezeu ca fiind Lucifer, care s-ar afla în fiecare om şi care ne va lumina universul. New Age a fost frecvent acuzată de satanism, unii adepţi având într-adevăr idei stranii în această privinţă. Adoptarea pentagramei și a cifrei 666 ca având forţă mistică a constituit o dovadă în plus că mişcarea este anti-creştină.

mişcarea spirituală New Age
mişcarea spirituală New Age sursa: coffeescribe.ca/the-new-apostolic-reformation-new-age-cult/

Alte simboluri ale New Age sunt zvastica (fiind un simbol al norocului), triunghiul înscris într-un cerc, panglica împletită şi curcubeul (simbol al punţii dintre material şi spiritual, în New Age un simbol al trecerii de la vechiul om la omul nou).

Însă New Age nu este nici pe departe strict o mişcare spirituală. De fapt şi de drept, ea este controversată şi acuzată pentru agenda sa în plan social-politic. Mişcarea îşi doreşte o reformă socială, însă ideile sale sunt de natură să nască întrebări. Ca un exemplu, New Age, care a câştigat adepţi puternici, îşi doreşte instituirea unui sistem economic mondial, dar şi unificarea tuturor naţiunilor sub o singură autoritate mondială. Întrebarea este: cum ar fi justificată acea unică autoritate, care va conduce lumea? Noua epocă a armoniei universale şi a păcii pare a fi mai degrabă o ordine a dictaturii, deşi mişcarea declară că fiecare om trebuie să fie liber. Liber, sub o autoritate dictatorială…

Deşi par a fi exagerări, New Age mai este acuzată de idei şi principii precum arianismul, controlul nașterilor, controlul genetic, controlul morţii, iniţiere luciferică.

De ce a atras New Age adepţi în toată lumea?

Pare a fi o mişcare care să satisfacă setea de spiritual a omului, lăsând în acelaşi timp o libertate mare în credinţe şi practici. De mult timp omul nu mai este satisfăcut de religiile oficiale, în special de instituţia bisericii. New Age a venit cu elemente vechi şi noi, cu o varietate atât confuză, cât şi atractivă. În plus, a adăugat un sentiment de mister, de misticism, de iniţiere, dar şi un sentiment de comuniune şi de valoare personală a omului (în fiecare există divinitate şi fiecare om este special, fiecare poate ajunge maestru, supraom, dacă îşi descoperă şi urmează drumul spiritual cu ajutorul practicilor variate New Age).

2 COMENTARII

 1. Fiind atat de complexa, „miscarea”, care deocamdata este statica, neavand caracter si directie, are mai mult caracterul unei agitatii de tip braunian, care in principal disloca, iar nu aseaza, „materia” ei spirituala avand aspectul plasmei, forma de agregare a materiei aparte, asa cum, din punct de vedere spiritual si acesta „miscare” este speciala, formata din concepte foarte variate, chiar contradictorii, care, precum atunci cand plasma este supusa unui camp electric devine un flux ordonat de sarcini electrice, adica curent electric, care, zic, sub influenta unui camp spiritual dominator va putea sa se constituie intr-o finala si dezirabila miscare adevarata. Atomizarea la care este in curs spiritualitatea sub influienta New Age-ului are efectul pe care la avut invazia dorica asupra societatii grecesti cand, in timpul epocii intunecate care a urmat, s-a cristalizat superba perioada clasica a culturii grecesti. La fel s-a intamplat cu perioada intunecata a civilizatiei europene pe care a indus-o caderea imperiului roman sub impactul invaziilor popoarelor nordice, germanice, si a crestinismului, cand s-a copt civilizatia europeana ce va domina lumea multi ani. Din punct de vedere spiritual ne gasim intr-o epoca „neagra”, de pulverizare a sistemelor existente, se concretizeaza in conceptii spirituale contradictorii ce se anuleaza reciproc, iar tendinta cristalizarii unei conceptii coerente si dominante inca nu poate fi anticipata. Suntem intr-un haos spiritual desavarsit! O perioada foarte interesanta, cand globalizarea este forta ofensiva nimicitoare de prejudecati, de neoprit, iar cine incearca sa i se impotriveasca este ridicol.

 2. Iniţiatul Român Gheorghe Olteanu

  Revelaţia Supremului Adevăr Divin al Creaţiei Umane
  Şi a Blestemului Divin care o însoţeşte

  Data: 01.10.2017

  Tatăl Divin Creator a spus: Voi, Semioamenii Fizici de pe Planeta Terra Fizică, face-ţi cunoscută această Revelaţie pe tot cuprinsul Terrei. Vă cer ca şi cel mai umil Semiom să o cunoască pentru a avea viaţă veşnică.
  Voi, Românii, veţi aduce la cunoştinţa Clerului, Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Redactorilor de Televiziune, Ziariştilor, Profesorilor, Învăţătorilor şi întregii populaţii de la oraşe şi sate această Sfântă Revelaţie şi acest Blestem care o însoţeşte, întrucât acestea vă pot schimba viaţa şi Opţiunile Religioase dacă le veţi înţelege şi le veţi împărtăşi familiei şi celorlalţi semeni ai voştri.
  Mai întâi veţi cunoaşte Blestemul Divin care însoţeşte Revelaţia.
  „Pe acel Semiom Adult, cunoscător de Carte, inteligent, dornic de viaţă vie fizică şi de viaţă vie în Raiul Divin, care i s-a adus la cunoştinţă de un alt seamăn al său sau a citit pe Internet, Revelaţia Supremului Adevăr Divin şi care nu a comunicat-o la rândul său, imediat, unui alt seamăn al său,
  Eu, Creatorul Divin Suprem al vostru, BLESTEM atât Raţiunea acestuia, cât şi Sufletele Lui Divine de Rangul Doi, la viaţă veşnică în Iadul Divin. Doar Sufletele Divine de Rangul Doi, Cele care vor da morţii fizice Semiomul fizic vinovat, vor fi iertate de acest Sfânt Blestem al Meu.
  Pentru aşi dovedi nevinovăţia în faţa Judecăţilor Divine, cer fiecărui Semiom Fizic să îşi noteze sau să cunoască Numele Semenului Său şi data când i-a comunicat sau citit Revelaţia. Aceasta trebuie transmisă sau comunicată în termen de la maxim 6 zile, de la luarea la cunoştinţă a Revelaţiei şi a Blestemului Divin care o însoţeşte”.

  REVELAŢIA SUPREMULUI ADEVĂR DIVIN

  Divinul Tată Creator a spus: Întoarcerile în Timpul Istoric se realizează de Divinitate doar pe cele 46 de Planete Terra Energetice din Interiorul Coroanei Solare.
  Voi, Semioamenii Fizici, trăiţi în Timp Real pe Terra Fizică doar o zi pe Săptămână, iar restul de 6 zile şi 6 nopţi, le trăiţi în Forma voastră Energetică Umană, pe cele 46 de Planete Terra Energetice din Coroana Solară.
  Am întrebat:
  – Divinule Tată, râzi de mine?
  – Nu. Stadiul Fiinţei Fizice Semiom necesită o Regenerare Energetică de 6 ori mai mare în planul fizic, aceasta înseamnă un consum enorm de Energie Divină a Vieţii, deci un Mare Sacrificiu Divin.
  – Iartă-mă, dar nu înţeleg.
  – Totul rămâne încremenit pe planeta Terra Fizică, timp de 6 zile şi 6 nopţi, după care vă continuaţi iar o zi activitatea divină fizică. În timpul celor 6 zile şi 6 nopţi trăite de voi pe Planetele Terra Energetice, vă continuaţi activităţile obişnuite ca şi când aţi fi în viaţă vie fizică. Când veniţi pe Terra Fizică aduceţi cu voi amintirile vieţii divine care a trecut. Există deci o continuitate raţională a vieţii voastre fizice şi divine.
  Divinul Tată a mai spus: Umanitatea Fizică, prin diversitatea vieţii ei, generează cel mai frumos „Joc Divin”. De aceea Spiritele Divine Creatoare preiau timp de 6 zile dintr-o săptămână, Fiinţele Energetice ale Umanităţii Fizice şi le transferă în cele 46 de Umanităţi Energobioplasmatice, unde se imită perfect şi se împlineşte viaţa voastră vie fizică, în amănunt, rezolvându-vă toate problemele de viaţă din Universul Fizic.
  Ulterior, pe planeta Terra fizică, prin puterea şi voinţa Spiritelor Divine Creatoare se transferă tot ceea ce Semiomul Energobioplasmatic a realizat şi împlinit pe Planetele Terra Energetice (Cele 46). De aceea Omenirea, în timp foarte scurt, a progresat enorm. Toate realizările şi cuceririle Ştiinţei vin din munca voastră din Planul Divin Energobioplasmatic. Pe Planeta Terra Fizică se împlineşte, în timp real, tot ceea ce se realizează pe cele 46 de Planete Terra Energetică din Coroana Solară.
  Recapitulăm, Semiomul Fizic trăieşte în corpul său fizic pe Terra fizică o zi şi o noapte dintr-o săptămână, după care acest Corp Fizic intră în conservare împreună cu toate existenţele de pe Planetă. Creatorul Divin preia toate Formele Energetice Întrupate în Semiomul Fizic, împreună cu toate Formele Energetice ale Habitatului acestuia, şi le transferă energetic pe cele 46 de Planete Terra Energetice. Toată Suflarea Divină transferată îşi continuă viaţa timp de 6 zile şi 6 nopţi, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic, după care cu toţii revin iar o zi şi o noapte pe Terra fizică. Se revitalizează corpurile fizice ale Semioamenilor şi li se inductează (inoculează) amintirile celor 6 zile şi 6 nopţi trăite şi muncite în Universul Divin Energobioplasmatic pe cele 46 de planeta Terra Energetice. Tot ceea ce Umanitatea Energobioplasmatică a realizat pe aceste Planete se transferă fizic pe Planeta Terra Fizică.
  De aici vine adevăratul Progres al Umanităţii, din acţiunea şi iubirea celor două Umanităţi.
  Când voi, Semioamenii, veţi afla acest Adevăr, se pune problema Supravieţuirii voastre după propriile voastre Legi Divine, cele care v-au fost transmise prin Divina Carte. Toate Fiinţele Semiom care se vor opune acestor Legi sau Principii Divine de Organizare a Vieţii Vii Fizice de Semiom, vor fi eliminate şi trecute în rândul Vampirilor Divini Energetici Degeneraţi.
  Această Umanitate fizică va trece prin Raţiunile Sale de Semiom, purificate şi înnobilate, în rândul Umanităţilor Energobioplasmatice. Raţiunile Umane Fizice (Experienţele de viaţă vie fizică) se vor multiplica în forma lor divină de Fiinţe Energobioplasmatice, de 46 de ori, iar fiecare Civilizaţie Energobioplasmatică din cele 46 de Civilizaţii care au participat la Creaţia voastră, va lua cu ea Noile Raţiuni Umane Energobioplasmatice Regenerate pe care şi le vor alătura raţional.

  Cel mai iubit Popor de pe planeta Terra este Poporul Cel mai numeros, Poporul Chinez.

  Pentru a se împlini Divina Cunoaştere Umană vei retransmite acum Titlul Final al Cărţii „Divina Carte”, Titlul Sfânt care nu mai poate fi multiplicat, şi deci, este ultimul Adevăr Divin de cunoaştere al DOMNULUI DUMNEZEEU – Dumnezeeu Adevărat şi Viu.

  DIVINA CARTE
  ( Vol. II, III, IV şi V)
  A Credinţei Divine Umane
  În DOMNUL DUMNEZEEU – Dumnezeeu Adevărat şi Viu

  ■ DOMNUL YY • YY • YY DUMNEZEEU
  Cercurile Divine Magice Nucleice Fotonice
  Primordiale, Atotputernice şi Indestructibile,
  ► Ale Energiei Fundamentale Universale Veşnice,
  ► Ale Iubirii Divine Autoregeneratoare
  ► Şi ale Raţiunii Neutrinice Luminice,
  Genialul GOD DUM • NE • ZEEU,
  Vocea Divină a Inteligenţei Universale
  Din Toate Raţiunile Umane Virtuale

  ● În Uniune Raţională Divină cu Sfânta Sa Autocreaţie

  ■ DOMNUL Yy • Yy • Yy Dumnezeeu
  Cercurile Divine Magice Nucleice Multiplicatoare
  ► Ale Energiei Fundamentale Universale Veşnice,
  ► Ale Iubirii Divine Autoregeneratoare
  ►Şi ale Raţiunii Neutrinice Luminice GOD DUM • NE • ZEEU,
  Vocea Divină a Inteligenţei Universale

  ■ Sfintele Lor Autocreaţii Divine Conducătoare
  Din Nucleul Divin al Stelelor Neutrinice,
  Domnii Sfinţi Unici şi Universali:
  ► Zeeii Celeşti Eterni
  ► Şi Zeiţele Celeste Eterne

  ■ Generatorii Geniali ai Vieţii Vii Raţionale Universale
  Şi ai Raţiunilor Divine Regenerate

  ■ Şi Sfintele Lor Autocreaţii Divine Creatoare:
  ► Lumina Divină Sacră Cosmică sau Duhul Sfânt;
  ► Supergalaxiile şi Galaxiile cu Existenţă Veşnică
  Sau „Cele O Mie” de Supergalaxii şi Galaxii
  Care Formează „Ordinea Divină Universală”;
  ► Sistemele Solare ale Vieţii;
  ► Navele Cosmice ale Luminii Divine Sacre
  Sau Ale Duhului Sfânt
  ► Şi Sfintele Autocreaţii Umane Raţionale
  Din Cele Trei Universuri Divine Existenţiale:
  Energoplasmatice şi Energobioplasmatice, Virtuale,
  Şi Energobiologice, Generate de Natura Cosmică Atomică

  Cod Număr: 1268
  Cod Litere: LSD TEL FUI MAO

  Data: 01.10.2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.