Situat pe coasta de sud-est a Africii, Mozambic începe să își recâștige statutul de comoară a Africii după ce a îndurat, în ultimile decenii un război civil violent, inundații groaznice și foamete devastatoare.

Coasta de 2.500 de kilometri aliniată de palmieri se reflectă în apele calzi ale Oceanului Indian și este plină de plaje cu nisip alb, recifuri de coral și insule frumoase. Arhipelagul Bazaruto din largul provinciei Inhambane este una dintre cele mai populare destinații din țară și constă în patru insule principale ce reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri de pe continent.

steag Mozambic

Istoria inidică faptul că vorbitorii de bantu au migrat în Mozambic, în primul secol, iar apoi comercianții arabi și swahili s-au stabilit în regiune. Mozambic a fost mai întâi explorat de Vasco da Gama, iar în anul 1510 a fost colonizat de Portugalia. Acesta controla toate sultanatele, foste arabe, de pe coasta africană de est. Activitățile de gherilă au început în anul 1963 și au devenit atât de eficiente până în anul 1973 încât Portugalia a fost nevoită să trimită 40.000 de trupe pentru a lupta cu rebelii. Un acord de încetare a focului s-a semnat în septembrie 1974 iar după ce a fost dominat de portughezi 470 de ani, Mozambic a devenit independent, in iunie 1975.

Obiectivele spre care turiștii se pot orienta în Mozambic sunt:

Maputo
Maputo

Capitala Maputo care este una dintre cele mai atrăgătoare capitale ale Africii, cu bulevarde largi, cafenele stradale relaxante și o scenă culturală animată. Muzeele și piețele merită să fie vizitate, precum și Gara Centrala, dar și ciudata Casă de Fier, ambele fiind create de inginerul și arhitectul francez Gustave Eiffel.

Citește și:  Roma, oraşul care mi-a deschis ochii pentru frumuseţe
Inhaca
Inhaca

Coasta Maputo, în largul căreia se află insula Inhaca, cu recifuri extinse de corali, un muzeu maritim fascinant și un far istoric. Majoritatea rezervațiilor se află în părțile centrale și sudice ale țării, cu excepția Rezervației Niassa, ce se află în nord, la granița cu Tanzania. La nord de Maputo sunt plaje frumoase și câteva centre ce oferă posibilitatea pescuitului, în special în jurul golfului Guinjata și Canalul Mozambic.

Insula Mozambique, lângă Nampula în nord. Este o locație fascinantă, decorată cu clădiri și moschee din secolele al XVII – lea și al XVIII – lea, multe dintre ele datând din perioada de colonie portugheză.

Bazaruto

Arhipelagul Bazaruto, ce cuprinde cinci insule tropicale, plus insulițe și recifuri de coral, la 20 de kilometri de coasta Vilanculos și Inhassoro. Aceasta zona frumoasă cuprinde plaje cu nisip alb, ape limpezi și o viață marină bogată. Parcurile protejate din Mozambic – Parcul Național Gorongosa, la 80 de kilometri nord-est de Beira, deschis din aprilie până în octombrie.

Pemba
Pemba

Pemba, un oraș de coastă aflat într-un golf uriaș. Are una dintre cele mai frumoase plaje și recifuri de coral. Cea mai populara plajă este Wimbe, chiar în afara orașului care are un centru istoric interesant, câteva baruri și restaurante bune. Printre plajele populare din Mozambic se numără Ponta do Ouro, Malugane în sud, Inhambane cu stațiunea Tofo – la 400 de kilometri de Maputo – Xai-Xai, Vilankulo si Chonguene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.