Cărțile ajută în șlefuirea noastră, în educația noastră, în perfecționarea felului nostru de a trăi. Poate aparent paradoxal vei spune că pledoaria mea despre cărți este învechită sau chiar depășită, însă eu continui să cred că este eficientă. Autorii întruchipează în cărțile lor personaje contemporane sau personaje de care ne putem apropia cu sensibilitatea de azi încât acestea devin actuale și nu mai este o surpriză că deseori ne regăsim în ele. Uneori chiar noi devenim personaje pentru că, nu-i așa, avem fiecare un trecut, avem amintiri, la care adăugăm ceva nou și astfel ne modelăm mereu, continuu.

Deschide o carte și vei vedea că citind, cuvintele au importanță, cu fiecare pagină frumusețea textului te captivează și reușește să-ți dea sugestii complexe despre viață. Opera în sine transpune gândirea și simțirea autorului, depășește neprevăzutul și este mai importantă chiar decât viața acestuia. O carte de valoare rezistă multă vreme, va fi importantă pentru fiecare generație, iar aceasta o va aprecia și o va recunoaște prin felul ei de a o vedea, specific. Și scriitorii de azi sunt într-adevăr talentați, oamenii apreciază și creația contemporană a acestora, deoarece ei inventează un alt limbaj prin care transmit ceva nou în maniera lor inedită.

Chiar dacă oamenii de cultură în vârstă își amintesc de scriitorii de altădată cu multă dragoste acceptă binevoitori să experimenteze și ceea ce oferă autorii din epoca de față. Așa și noi cititorii căutăm cărți noi, lucru care este esențial pentru dezvoltarea noastră, mai ales când reușim să găsim ceva durabil.

Căutarea ar trebui să urmărească întotdeauna o descoperire a operei autorului care să fie accesibilă oamenilor și care să ne introducă în universul inedit creat de acesta. Un astfel de univers nu poate fi creat decât de un artist, de un bun profesionist, care să fie înainte de toate om, să aibă inteligență, o căldură sufletească și o noblețe a sentimentelor.

Ca în orice artă și în cea a scrisului apare necesitatea de a propune cititorilor perfecțiunea, ce se exprimă prin măiestrie, inedit și natural. În cărți autorii folosesc un anumit limbaj care poate fi descifrat de cei ce îi citesc cu atenție astfel încât să ajungă să-i înțeleagă. Artiștii mari nu sunt sofisticați, ci dimpotrivă, ei sunt oameni simpli, modești, comunicativi, ei se remarcă prin eleganța caracterului și nu caută să folosească un limbaj excesiv de intelectualizat.

Citește și:  (P) FineStore taie prețurile la mii de produse de Black Friday. Alege și tu să faci cumpărături smart!

În prezent oamenii au posibilitatea de a achiziționa cărțile dorite din magazinele virtuale de carte, ce sunt foarte utile pentru cei care nu au timp pentru a ajunge la un magazin unde sunt comercializate cărți. Cei care doresc să viziteze o librărie online vor avea surpriza plăcută de a descoperi că pot cumpăra aproape orice carte care se găsește și în librării, în plus vor avea avantajul de a nu pierde timp pentru a o căuta pe rafturi.

Părinții pot achiziționa pentru copiii lor și manuale școlare ceea ce le va permite să câștige mult timp liber. Ei pot sta comod în fotoliu și accesa astfel de site-uri online cu mouse-ul, pot selecta cărțile dorite și le pot achiziționa pe Internet. Astfel de magazine online de carte oferă o gamă largă de produse și pot oferi destul de des reduceri sau bonusuri pentru a atrage clienții.

Prin achiziționarea de cărți pe Internet se economisește timp, se pot urmări diverse produse, se poate beneficia de surprizele oferite de furnizori spre a atrage clienții (ex. reduceri), se pot compara prețurile la produse la diferite magazine virtuale de acest fel. Desigur, atunci când faci cumpărături online trebuie să plătești pentru transport și să ai răbdare un anumit timp pentru livrarea coletului.

Sunt magazine virtuale de carte ce oferă livrare rapidă, transport gratis (pentru un anumit număr de produse), prețuri rezonabile la cărți, mai multe metode de expediere. În general prețurile la cărțile cumpărate pe Internet sunt mai mici comparativ cu cele din librăriile în lumea reală. Uneori plătești mai puțin pentru livrarea produsului decât plătești pentru a ajunge la un magazin de vânzare a acestor produse în oraș. Furnizorul poate oferi reduceri, oferte exclusive, garanție pentru produse, posibilitatea de a returna produsul înapoi în cazul în care acesta are un defect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.