Orașul Malmo se află pe coasta de sud – est a Suediei, este reședința administrativă a districtului Skane și, totodată, cel de-al treilea mare oraș al țării. Deoarece acesta se află în legătură strânsă cu capitala Danemarcei, Copenhaga, fiind unite prin drumul transnațional E20, formează, din punct de vedere administrativ, cea mai mare metropolă din Scandinavia.
Istoria orașului Malmo începe în anul 1275, când acesta era un mic port fortificat, ce aparținea Danemarcei. Datorită poziționării sale în strâmtoarea Oresund, acesta s-a dezvoltat foarte rapid, până în secolul al XVI-lea devenind unul dintre cele mai importante centre comerciale ale regiunii. În prezent, Malmo se desfășoară pe o suprafață totală de 158.4 de kilometri pătrați și are o populație de 303.873 de locuitori și o densitate a populației de 3.651 de locuitori pe kilometru pătrat, așa cum a fost estimat în urma recensământului din 2012.
Spre deosebire de celelalte orașe ale Suediei, orașul Malmo beneficiază de un climat oceanic, caracterizat prin veri plăcute și ierni cu temperaturi medii. De asemenea, temperaturile medii în sezonul cald oscilează în jurul valorii de 20 de grade, iar în sezonul rece media temperaturilor nu scade sub -3 grade Celsius. Totodată, trebuie menționat că orașul Malmo prezintă 170 de zile ploioase pe an.
Economia orașului Malmo se axa, inițial, pe fabricarea ambarcațiunilor, însă, în prezent, orașul se remarcă prin industria farmaceutică și a tehnologiei de vârf. De asemenea, trebuie menționat și faptul că aproximativ 10% din populația orașului Malmo lucrează în Copenhaga, accesul fiind facilitat de către podul ce traversează strâmtoarea Oresund.
Peisajul urban oferit de orașul Malmo este cu totul și cu totul deosebit, acesta fiind influențat mai degrabă de arhitectura daneză decât de cea suedeză. Cea mai veche clădire a orașului este Biserica Sankt Petri. Aceasta a fost construită în secolul al XIV-lea, după Biserica Sfânta Maria din Lubeck, în stil gotic. De asemenea, o altă clădire foarte veche a orașului este Tunneln. Aceasta este situată la aproximatvi 300 de metri în vest de Biserica Sankt Petri și dateză din anul 1300. De altfel, majoritatea centrului istoric al orașului Malmo este construit între anii 1300-1600, odată cu expansiunea acestuia.
Orașul Malmo este renumit și pentru faptul că prezintă un număr foarte mare de parcuri. Unul dintre cele mai impresionante este Kungsparken, un loc absolut superb, unde cei ce-l vizitează pot admira spațiile verzi decorate cu flori multicolore, heleșteie, statui și nenumărate viețuitoare. De asemenea, nu departe de parcul Kunksparken se află un alt parc de-a dreptul impresionant, Pildammsparken.
Pe lângă toate acestea, turiștii trebuie să viziteze neapărat: Galeria de Artă din Malmo, unde sunt expuse opere de artă ale artștilor suedezi, Muzeul de Artă Contemporană Rooseum, ce a fost fondat în aul 1988 de către Fredrik Roos într-o fostă centrală electrică, Turnul Turning Torso, simbolul orașului Malmo și al Scandinaviei, Castelul Malmohus, construit în anul 147 și care adăpostește un acvariu și un terrarium, Piața Gustav Adolf, Piața Mollevangstorget, Piața Davidshallstorg, Piața Lilla Torg, Podul Oresund, Portul de Vest, Vastra Hamnen. De asemenea, turiștii pot vizita capitala Danemarcei, Copenhaga, traversând Podul Oresund, în aproximativ 20 de minute.