Orașul Port of Spain este capitala statului african, Trinidad-Tobago. Trinidad-Tobago este o țară insulară, compusă din două insule, Trinidad și Tobago, orașul Port of Spain fiind situat pe cea dintâi. Deși este capitala țării, Port of Spain nu este cel mai mare oraș din Trinidad-Tobago, ocupând locul al treilea după San Fernando și Chaguanas. Populația metropolitană a orașului nu depășește 130.000 de locuitori, iar suprafața acestuia este de doar 13.4 kilometri pătrați.

Port of Spain este cel mai important centru economic al țării Trinidad-Tobago și, de asemenea, este un centru important al regiunii Caraibe. Insula Trinidad, gazda orașului Port of Spain, este situată într-un mic golf din Marea Caraibelor, și anume Golful Paria, legat de Caraibe în nord și de Oceanul Atlantic în sud. Principalele produse exportate prin acest port sunt cele agricole.

Istoria acestui oraș începe undeva prin anul 1560, când o comunitate de spanioli s-a așezat pe această insulă, de unde și numele de Port of Spain, adică portul Spaniei. Amprenta spaniolilor se regăsește în special în arhitectura orașului, dar și în economia sau cultura acestuia.

Din punct de vedere economic, Port of Spain este un oraș stabil, dezvoltându-și atât aria comercială datorită deschiderii la ocean, cât și aria turistică. Port of Spain este cel mai bogat oraș al țării Trinidad-Tobago. De asemenea, economia orașului este susținută și de exploatările de petrol și gaz.

Citește și:  Insula lui Robinson Crusoe: Obiective turistice Chile - Coastele Chile

Considerată cea mai sănătoasă țară din Caraibe, aici există mai multe centre medicale care pot găzdui până la 500.000 de persoane. De altfel, în Port of Spain se află unul dintre cele mai importante centre pentru tratarea traumelor majore din sudul Caraibelor.

Port of Spain este recunoscut și pentru viața de noapte gălăgioasă pe care o pune la dispoziția turiștilor, având o varietate foarte mare de cluburi, unde au concertat diverși artiști internaționali. Cel mai mare eveniment al orașului și al țării, în general, este Carnavalul din Trinidad-Tobago, care este organizat în fiecare an, în lunea și marțea dinaintea Miercurii Cenușii – ziua care anunță intrarea în Postul Mare.

Cele mai renumite atracții turistice ale orașului sunt Grădina Botanică Roială, Cartierul Sf. James, Parcul Reginei, Casa Roșie, Piața Independenței, Emperor Valley Zoo și Muzeul Național al Galeriilor de Artă.

Grădina Zoologică a fost deschisă pentru prima dată în anul 1952, cu 127 de animale. În prezent, aceasta găzduiește peste 2000 de animale și peste 200 de specii. În proximitatea grădinii zoologice, pot fi vizitate și Grădina Botanică, dar și Parcul Reginei. Cartierul Sf. James este cunoscut sub numele de ”orașul care nu doarme niciodată”, aici fiind desfășurate activități 24 de ore din 24.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.