Jocurile de loterie există încă din cele mai vechi timpuri, chiar dacă în Antichitate forma lor este diferită în mod esențial față de cea a jocurilor din cazinourile online de astăzi, pentru care sunt disponibile oferte activate prin cuvinte cheie precum cod promoțional Casa Pariurilor.

Există indicii solide că prima loterie a fost organizată în China, fiind un joc de tip keno, care a evoluat în mod natural de-a lungul secolelor. Inițiativa a aparținut conducătorilor care au găsit, astfel, o modalitate de a colecta bani de la cetățeni fără să majoreze taxele.

Împăratul alegea la întâmplare caracterele câștigătoare

Loteria a fost folosită încă din anul 205 î.Hr. Vechiul keno era cunoscut și sub numele de bilet de „porumbel alb”, sau „baige piao”, pentru că biletele erau aduse de porumbei voiajori. Jocul avea 120 din cele 1000 de caractere chinezești, așezate într-un format anume, dintre care jucătorii puteau încercui 10. Caracterele câștigătoare erau alese la întâmplare de împărat.

Jocul s-a răspândit în sate, iar administrația a încurajat oamenii să participe, astfel încât să poată strânge cât mai multe fonduri din care erau finanțate proiecte publice. Fără îndoială, cea mai importantă inițiativă finanțată din veniturile aduse de loterie a fost construcția Marelui Zid Chinezesc.

Simbolurile chinezești au fost schimbate în cifre arabe

Mulți muncitori chinezi au migrat în SUA în secolul al XIX-lea, pentru a participa la construcția căilor ferate. Acești imigranți au adus Keno cu ei și i-au schimbat numele în „Loteria Chineză”. Jocul a fost popular în special în San Francisco, acolo unde exista o concentrație impresionantă de imigranți chinezi.

De asemenea, cei care organizau jocuri de keno au schimbat caracterele chinezești în cifre arabe, pentru a-i atrage pe americani și pe imigranții din Europa. După această schimbare, popularitatea jocului loto keno a crescut exponențial în America. Numărul tot mai mare de jucători a început să reprezinte o problemă pentru autorități, care au decis să interzică loteria, întrucât jocurile de noroc erau indezirabile.

Citește și:  Guinness World Records 2014

Din acest motiv, „Loteria Chineză” a devenit „Race Horse Keno”: jucătorii plasau bilete pe keno pretinzând că mizează pe curse de cai. Ulterior, ei nu au mai fost nevoiți să apeleze la subterfugii, loteriile fiind legalizate în secolul al XX-lea. A fost perioada în care acest joc a ajuns și cazinourile din mai multe părți ale lumii.

Warren Nelson a inventat cușca rotativă

La început, 80 de numere erau scrise pe o hârtie rulată într-un tub. Apoi, hârtiile au fost înlocuite cu bile de lemn. În 1936, Warren Nelson, proprietarul cazinoului Club Cal-Neva, a dezvoltat o cușcă rotativă acționată manual pe care a folosit-o pentru a extrage numerele. În 1963, plata cumulativă a jocului keno a fost plafonată, dar limitele maxime de plată au dispărut în 1989, iar astăzi fiecare cazinou Keno își stabilește premiul maxim.

Un alt factor care a ajutat la răspândirea jocului de keno a fost progresul tehnologic. Astăzi, pasionații se pot distra plasând bilete la loterie pe internet. Unele jocuri au extrageri din 5 în 5 minute, dar jucătorii nu sunt obligați să stea întreaga zi în fața unui PC, deoarece oferta cazinourilor online poate fi accesată și de pe dispozitive mobile, din orice loc în care există conexiune la rețeaua globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.