Pentru noi, nume precum Ionescu, Popescu sau Georgescu sunt atat de comune incat nu mai au niciun renume, insa pentru Robert Russell, un nume la fel de intalnit pe teritoriul Statelor Unite precum cele enumerate anterior pe teritoriul romanesc, s-a lasat inspirat de rezonanta unui nume atat de popular incat l-a transpus in plan artistic in cadrul unui proiect inedit.

robert rusell

Robert Russell s-a folosit de acest nume pentru a gasi subiectele principale pentru operele sale pentru ca planul lui a fost acela de a picta portrete ale persoanelor care impart acelasi nume.

Care este scopul acestui proiect? Pe langa faptul ca este o tema unica si inedita pentru intreaga lume a artei, Robert Russell a dorit ca proiectul sau sa raspunda unor intrebari despre legatura dintre nume, identiate si imagine, intrebari pe care intreaga umanite si le-a pus de-a lungul anilor. Mai mult decat atat, Robert Russell a dorit sa observe daca intre persoanele care impartasesc acelasi nume mai exista si alte similaritati. Asadar, pe langa impactul artistic si cultural, proiectul artistului are o mare importanta si din punct de vedere social, artistul devenind in acest fel un fenomen istoric, cultural si social, insusi numele Robert Russell devenind un fenomen in adevaratul sens.

Citește și:  Unul dintre cele mai frumoase și deosebite hoteluri din lume – Hotelul de gheață din Canada

In acest fel, artistul a inceput sa caute persoane care poarta numele de Robert Russell pentru a le propune inedita colaborare. Numarul celor care au acceptat pana in momentul expunerii primelor imagini este de 22, iar expozitia de portrete ale persoanelor care poarta numele de Robert Russell se afla in prezent in Los Angeles, spre incantarea iubitorilor de arta si de proiecte care mai de care mai fabuloase. Proiectul va fi, fara doar si poate, continuat deoarece in fiecare zi, la fiecare ora, in fiecare secunda sau minut se poate naste un nou Robert Russell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.