Pot soarecii sa dea dovada de empatie? Un nou studiu pare a arata acest lucru. Specialistii de la universitatea din Chicago au lucrat la un proiect in cadrul caruia au testat ce inseamna sa fii un mic rozator. Acestia au facut experimente pentru a vedea daca soarecii prefera sa isi elibereze compatriotii prinsi in capcane sau daca prefera sa manance ceva dupa ce au fost eliberati.

Soricel

Soarecele eliberat reuseste sa deschida cusca in care se afla inchis compatriotul sau plangacios si, auzindu-i chitaiturile ii sare in ajutor, de fiecare data devenind mai abil in a il elibera. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ceea ce vad este simpatie si compasiune fata de semeni.

Acest prim experiment ridica cu totul alte intrebari printre care posibilitatea ca soarecii sa nu ajute soareci pe care nu ii cunosc sau implicatiile varstei si genului rozatoarei in actiunile sale.

Descoperirea empatiei si a sentimentelor din partea altor animale decat primatele ramane insa, iar astfel se deschide calea unor noi experimente care ar putea avea rezultate remarcabile si in cadrul carora s-ar descoperi ca animalele sunt mult mai capabile de sentimente decat cred oamenii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.