Într-o localitate mică, unde nu se întâmplă mai deloc crime, un trecător aude deodată o împușcătură și apoi vede o femeie la fereastră strigând speriată; o recunoaște după ținuta elegantă, deși nu a văzut-o vreodată, ca fiind contesa X, căci casa este a familiei sale și ea singura femeie din familie ce locuia acolo, fereastra fiind de la camera ei, cum știe toată lumea din localitate.

Alarmat, trecătorul merge imediat la poliție, unde un agent este de acord, văzând că omul nu este beat, să meargă la cunoscuta casă a familiei nobile. Agentul de poliție este primit cu uimire chiar de către conte, fratele contesei, i se spune că nici un incident nu s-a petrecut, nici un foc de armă nu a fost tras. Agentul insistă și astfel i se arată toată casa, inclusiv salonul gol, biblioteca goală, camerele celor două menajere unde acestea se culcaseră, camera majordomului unde acesta își făcea siesta și camera contesei, goală aparent de o vreme. I se spune că doamna contesă este plecată de câteva zile în alt oraș. Și totuși, agentul nu se îndoiește că trecătorul a auzit focul și a văzut-o pe contesă.

Citește și:  Curiozităţi din istoria pariurilor. Cele mai neaşteptate lucruri pe care se poate paria în 2023

Întrebarea este: unde se află contesa, având în vedere că polițistul a văzut absolut toate camerele și toate persoanele din casă?

4 COMENTARII

 1. Solutia 1. Desi se spune ca „s-a cercetat toata casa ” , totusi , in enumerarea camerelor cercetate de politist nu apare camera fratelui contesei. Deci ar putea fi acolo, eventual moarta sau nu exista camera fratelui pentru ca fratele nu exista, contesa fiind deghizata in asa-zisul frate…
  Solutia 2.In camera menajerelor, pentru ca nu apare mentionat ca ar fi verificat ca sunt chiar menajerele acolo.

 2. Poate fi omorata si dusa in patul uneia dintre menajere, nu s-a mentionat ca ar fi doua menajere.

 3. 1.nu a spus nimic de camera fratelui dar intrebarea logica este daca exista vreun frate dar mai este o varianta si-a inscenat moarte si s-a ascuns in alta parte pana la sosirea domnului politist

 4. avem: – 5 camere dar nici una a contelui
  – 2 menajere pentru o casa nu foarte mare
  – 3 din 4 persoane dorm in mijlocul zilei
  Criminalul (fratele contesei) ucide menajera , majordomul si contesa.
  Contesa X se afla in „camera menajerelor „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.