Dacă există un loc unde pisicile stăpânesc un întreg teritoriu, acesta este cu siguranță insula Tashirojima din Japonia. Aici, simpaticele creaturi sunt tratate cu dragoste și respect de către localnici, dar și de către turiștii curioși care vin să vadă cu ochii lor faimosul loc în care pisicile domnesc zi și noapte. Niciun câine nu are dreptul de a pătrunde pe această insulă pisicească și nici nu și-ar dori vreunul să fie încolțit de sute de pisici, care știu bine să-și apere interesele.

ku-xlarge
www.oddly-even.com

Oamenii care locuiesc aici, în Tashirojima, sunt în număr de aproximativ 100 și, în majoritate, în vârstă. În schimb, felinele care stăpânesc insula sunt de cel puțin trei ori mai multe decât prietenii lor umani, ceea ce aduce mult noroc, conform spuselor localnicilor care le hrănesc și le îngrijesc ca pe proprii lor semeni. Istoria spune că totul a început pe la mijlocul secolului al 18-lea, atunci când creșterea viermilor de mătase era principala activitate a celor de pe insulă.

Pisicile erau pe atunci apreciate pentru că reușeau să prindă șoarecii care stricau afacerea localnicilor. Drept mulțumire, aceștia au ridicat 51 de monumente în cinstea ajutoarelor lor prin tot orașul și cel puțin 10 altare în fața prefecturii.

A11
www.taringa.net

Ca să ajungi pe insulă, trebuie să iei un ferryboat din Ishinomaki și să călătorești în jur de o oră, pentru ca în port să te întâmpine cea mai mare parte din felinele care trăiesc aici. Pescarii sunt și ei foarte atenți cu pisicile și le hrănesc ori de câte ori au ocazia, de aceea ele sunt foarte prietenoase și fac o impresie bună încă de la început.

Citește și:  Anissaras - Grecia: Orașe de vizitat

Numită și „Insula Manga”, aici, turiștii se pot caza într-un camping cu tematică, desigur, pisicească. Mai multe căsuțe în formă de pisică își așteaptă nerăbdătoare turiștii, oferindu-le câte o bucătărie, o baie și un loc pentru tabără. Aceste locuințe au fost concepute de trei artiști faimoși ai acestei insule în stil simplist, dar foarte atrăgător.

2094AB5143E7BCF98D4747B72BC79F_h498_w598_m2
travel.howzit.msn.com

Rezervările însă trebuie făcute cu două săptămâni în avans și doar începând cu aprilie până în octombrie. Totuși, dacă nu ești iubitor de pisici sau dacă nu ești atras în mod deosebit de acest loc unic, nu este indicat să îl vizitezi, deoarece nu există alternative de distracție, nici măcar un loc unde să bei ceva răcoritor, în afară de un tonomat aflat pe malul mării. Mai mult, localnicii te roagă respectuos să îți iei gunoiul cu tine la plecare, așa că s-ar putea ca vizita aici să fie destul de incomodă.

43C2264BA33B5F25543EBA8F6C92_h450_w598_m2_q90_ccVHHvvYr
actualites.ca.msn.com

Tsunami-ul care a lovit Tashirojima în 2011 a inundat cele două sate ale insulei. Însă mulțumită unei peninsulei din apropiere, care a servit drept paravan împotriva valurilor uriașe, calamitatea nu a distrus în totalitate insula, iar într-un an totul a fost renovat și reîmprospătat, astăzi insula fiind pregătită să primească din nou oaspeți din toate colțurile lumii.

Nu numai iubitorii de pisici vin aici să vadă populația felină, ci și cei în căutare de locuri inedite și de oameni diferiți, care și-au construit un mod de viață liniștit alături de prietenele lor de-o viață, pisicile.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.