In Triasicul superior, in urma cu 220 de milioane de ani, apele si malurile din Statele Unite ale Americii erau populate de animalul preistoric Rutiodon. In anul 1856 fosilele acestuia au fost descoperite in Arizona de catre paleontologul Ebenezer Emmons, acesta fiind cel care a dat si numele speciei, in acelasi an.

Infatisarea acestui animal era foarte asemanatoare cu a unui crocodil existent in zilele noastre. Corpul lui avea o lungime de 3 metri si avea spatele si burta acoperite cu placi osoase, oferindu-i mult mai multa rezistenta.

Corpului animalului preistoric Rutiodon era sustinut de 4 picioare scurte, avand si o coada lunga. Craniul avea o lungime mare, masura 1,4 metri din cei 3 metri pe care corpul sau ii avea in total. Jumatate din cei 1,4 metri erau ocupati de bot. Pe partea anterioara a botului se aflau dintii, care nu erau foarte mari.

Hrana era alcatuita din pesti. Desi se asemana cu crocodilii, nu avea narile pozitionate pe varful botului, asa cum era firesc pentru crocodili, ci mult mai in spate.

Citește și:  Dinozaurul carnivor Spinosaurus avea o creastă impresionantă și a trăit în Cretacicul superior

Avand narile pozitionate in acest fel, animalul preistoric Rutiodon nu putea sa respire atunci cand se afla sub apa, motiv pentru care era nevoit sa isi tina botul in intregime deasupra apei. De asemenea, foarte important la acest animal era sa isi protejeze ouale, obisnuind sa isi construiasca cuiburi special pentru acestea.

Alaturi de alte creaturi asemanatoare, care au trait in Triasicul superior, acesta este o ruda a crocodililor preistorici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.