Sconcsul de Patagonia cu rat de porc se remarca prin pernita lata a nasului care il ajuta la ramat si scormonit pentru dezgroparea hranei. Traieste in regiunile cu peisaje deschise, cu tufisuri si stanci, sau in zonele impadurite din extremitatea sudica a continentului Americii de Sud, mai ales in Chile si Argentina, dar si in insulele de la sud de Stramtoarea Magellan. Acest animal poate ajunge la altitudini de pana la 700 m.

Are corpul indesat, cu lungimea de 25-37 cm si greutatea de 1,5-3 kg. Capul este mic, iar coada lunga de 30-57 cm si foarte stufoasa. La aceasta specie masculul este mai mare decat femela si are greutatea mai mare. O particularitate a acestei specii este forma deosebita a botului, mai mare decat la alte specii de sconcsi. Acesta este proeminent si lipsit de par, se aseamana cu un rat de porc. Ochii sunt mici si rotunzi, au irisul de culoare inchisa. Corpul este acoperit cu blana deasa, alcatuita din fire de par lungi, de culoare maronie si cu doua dungi albe pe partea dorsala, in restul corpului sunt mai inchise, chiar negre. Membrele anterioare sunt prevazute cu gheare mai mari si ascutite decat cele de la membrele posterioare, acestea il ajuta la scormonit in pamant.

Citește și:  Dinozaurul Conchoraptor, cel mai hoț animal preistoric din lume
Sconcsul de Patagonia cu rat de porc, Foto: hardaker.co.za

Sconcsii sunt animale insectivore, active pe timp de noapte. Femela are o perioada de gestatie de 42 de zile, dupa care naste doi pana la cinci pui. Hrana acestor sconcsi consta din insecte si larve de insecte, uneori completata cu mici animale vertebrate si fructe.

Sconcsul de Patagonia cu rat de porc este o specie vulnerabila, considerata in pericol de disparitie. Are denumirea stiintifica de Conepatus humboldti, face parte din ordinul Carnivora, familia Mephitidae.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.